Na trh herných myší vstupuje aj firma HyperX, ktorá bola v minulosti známa najmä svojimi hernými slúchadlami.

Premiéra s názvom HyperX Pulsefire FPS Gaming Mouse sa optimálne hodí do tohto testu, nakoľko ide o priamu konkurenciu k novinkám od BenQ ZOWIE. Aj myška od HyperX má veľmi podobné parametre a výbavu.

Myš ponúka pomerne symetrický dizajn, je však určená pravákom, čomu zodpovedajú dve bočné tlačidlá na ľavom boku. Ergonómia a spracovanie myšky je veľmi dobré, trochu nám pripomína model ZOWIE FK1+. Model od HyperX má trochu inak spracované hlavné tlačidlá. Konštrukcia je hladká, bočné plochy sú pogumované, aby sa vám prsty nešmýkali.

HyperX Pulsefire FPS Gaming Mouse má tlačidlo na zmenu DPI umiestnené v hornej časti, pod stredným kolieskom. Tak sme na to zvyknutí v prípade väčšiny myšiek a je to praktické riešenie. Myš využíva optický senzor Pixart 3310, s ktorým sme sa v minulosti stretli aj v myškách značky SteelSeries. Ide o kvalitný senzor, určený pre náročných hráčov. Zodpovedá tomu aj cena na úrovni 60 eur, ktorá je štandardná.

Ani myška od HyperX neponúka softvér na nastavenie parametrov myši, čo je trochu škoda. Môžete sa prepínať medzi štvoricou nastavení DPI, ktoré sú na úrovni 400, 800, 1600 a 3200 – rovnako, ako v prípade BenQ ZOWIE myšiek. Frekvencia je 1000 Hz, kábel má dĺžku 1,8 metra a výrobca udáva životnosť tlačidiel na úrovni 20 miliónov kliknutí.

S celkovou kvalitou myšky sme spokojní a asi sa budeme opakovať, ale aj v tomto prípade by sme sa rozhodovali iba podľa subjektívnych preferencií dizajnu. Kvalitatívne sú si všetky tri myši veľmi podobné.

Cena: 59 eur
Zapožičal: HyperX

Plusy

+ Ergonómia a dizajn
+ Senzor
+ Kvalita spracovania

Mínusy

– Chýba softvér na nastavenie myšky

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017 ako súčasť testu herných myší, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

BenQ ZOWIE FK1+: Herná myška s optickým senzorom Avago 3310

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit