Výrobca, ktorý po prvý raz prichádza s úplne bezdrôtovými slúchadlami. Je na vás, ako ich budete používať.

Kto rád športuje, má možnosť na ne nasadiť háčiky na lepšie držanie v uchu. Výberom niektorého zo správnej veľkosti návlekov na menič však budú v uchu držať dobre aj bez nich. Teda pri bežnej chôdzi alebo pri počúvaní počas cestovania.

Obe slúchadlá majú na vrchnej strane tlačidlá. Sú veľké a nemusíte ich nijako dlho nahmatávať. Ocenili sme aj fakt, že tlačidlá majú jemný prítlak. Tak akurát, čelenka ani čiapka vám ich stláčať nebude.

Ukazovákom nie je potrebné na ne veľmi tlačiť a spôsobovať si nepríjemný tlak na vnútorné ucho. Majú plastové telo, pôsobia ale veľmi dobre. Zachovávajú si malý rozmer. Spomedzi tohto typu slúchadiel sa radia do skupiny tých menších.

Kolíska na nabíjanie ich nabije 5×, čo vám vystačí na 15 hodín počúvania. Výrobca síce hovorí o 6 hodinách na slúchadlo, avšak iba v mono režime. Polovičný čas je pre stereo režim, teda keď hrajú obe slúchadlá zároveň. Pohodlne sa nosia a nijako vás netlačia, netreba sa obávať ani nadmernej citlivosti na použitý materiál návleku na meniči.

Kolíska sa nabíja ešte microUSB konektorom, čo zase nie je taký problém, no USB-C sa už rozmohol aj do tohto segmentu. Chválime aj jej malé rozmery, zmestí sa vám do vrecka nohavíc. Nie je až tak zaoblená a malá ako pri najnovších slúchadlách Samsung Galaxy Buds (testovali sme v minulom vydaní), ale zmestí sa.

Hudobne sme boli so slúchadlami spokojní. Vo vyšších frekvenciách sa prejavuje akýsi pseudo priestorový efekt. Nie je na škodu a pravdepodobne si ho obľúbite, no je to „vylepšenie“ zvuku, nie jeho prirodzené podanie. Chválime však celkový detail prejavu a podanie basov.

Tie by mohli byť silnejšie, ale majú dostatočnú dynamiku a nesnažia sa prehlušiť ostatné frekvenčné spektrum reprodukcie. Výkonovo sú na tom horšie a budiaca jednotka bude pri vysokých hlasitostiach prenášať malé skreslenie. Počuť ho bude na občasnom šume.

Názov modelu / Technické parametreLamax Dots1
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]9
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoramicroUSB
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]3 stereo / 6 mono
HodnotenieBody
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • spracovanie a pohodlné nosenie
  • nabíjacia kolíska
  • vyvážený zvuk

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • badať rozšírený stereo efekt pri vysokých tónoch

Zapožičal: Lamax Electronics

Cena: 74,90 EUR

Fotografie: Miroslav Illéš

Prečítajte si aj:

Recenzia JBL Under Armour Sport Wireless Train: Slúchadlá od športovcov pre športovcov

 

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.