Štandardná výdrž

Moto M má 3050 mAh batériu a výdrž možno definovať ako štandardnú. Nesklame, avšak ani neláme rekordy. Z hľadiska reálneho používania sa bavíme o jednodňovej výdrži aj s určitou rezervou. Ak budete potrebovať používať telefón počas dňa naozaj extrémne, pribaľte si aj powerbanku. V teste PCMark Work 2.0 battery test sme namerali výdrž 6 hodín.

Batéria sa z nuly na 100% nabije za necelé dve hodiny, polovicu kapacity získate po 45 minútach nabíjania.

Moto M: výsledky benchmarkov

Fotoaparát vyžaduje zvyk

Na fotoaparát sme si museli chvíľu zvykať. Najskôr sme ho testovali v interiéroch a tam moc neexceloval. Klasické používanie v štýle vytiahnuť telefón – zapnúť fotoaparát – urobiť fotku malo za následok mierne rozmazané snímky. Telefónu treba dopriať viac času alebo, ideálne, vždy manuálne nastaviť zaostrenie. V takom prípade sú fotky vo viditeľne lepšej kvalite a zaostrené.

Moto M má s fotením v horších svetelných podmienkach trochu problémy, fotografie sú pomerne tmavé. V exteriéroch a najmä počas svetelného dňa však dokáže spraviť pekné fotky. Niektoré majú síce trochu skreslené farby, avšak výsledku to niekedy prospieva, fotka vyzerá na pohľad krajšie. Skreslenie je niekedy výraznejšie a napr. fotografia zeme, ktorá sa prebúdza zo zimy a pripravuje sa na jar, vyzerá, ako keby bola fotená na jeseň. Pri prezeraní zhotovených fotiek sme boli sem-tam výsledkom príjemne prekvapení, hlavne po rozpačitých prvých dojmoch z fotenia v interiéri. V niektorých scénach môžu byť problémom svetelné prechody. Moto M umožňuje nahrávanie videa v rozlíšení Full HD pri 30 fps.

K dispozícii je okrem automatického režimu aj profesionálny režim, panoráma a efekty. Fotografie sú vo vopred nastavenom režime s pomerom strán 16:9 a rozlíšením 12 Mpx. Maximálne rozlíšenie je 16 Mpx s pomerom strán 4:3. HDR je podľa výrobcu automatické, podľa potreby sme ho však vždy manuálne zapli alebo vypli. Automatika totiž nefungovala úplne podľa našich očakávaní. Dedikované HDR tlačidlo je hneď pri nastavení blesku, čo uľahčuje používanie funkcie. Pri fotení so zapnutým HDR je potrebné držať fotoaparát stabilne cca sekundu po stlačení spúšte.

Ukážkové fotografie z Moto M

Recenzia je rozdelená do štyroch častí:

1. strana: dizajn a konštrukcia
2. strana: výkon a operačný systém
3. strana: výdrž batérie a fotoaparát
4. strana: verdikt

1 2 3 4

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit