Y Gaming Precision Mouse je herná myška, navrhnutá pre pravákov.

Jej telo je pomerne veľké a pripomienky máme aj k dizajnu a ergonómii. Museli sme si na ňu zvykať, pričom väčšina myšiek nám sadne do ruky hneď po prvom uchopení. Táto myška určite nebude vyhovovať svojím spracovaním úplne každému. Milovníci robustnejších myší si ju však môžu obľúbiť.

Vo výbave má celkovo 7 programovateľných tlačidiel. Okrem základnej dvojice tlačidiel nechýba scrollovacie koliesko, ktoré je stláčateľné. Zvyšná štvorica je umiestnená v okolí ľavého palca a ukazováka. Tlačidlá sú umiestnené na dosah, ale možno by sme ich pozíciu ešte trochu upravili pre pohodlnejšie používanie.

Na myške oceňujeme spínače so životnosťou 20 miliónov stlačení. Výrobca udáva intenzitu až do 8200 dpi, v nastaveniach softvéru sme však z nejakého dôvodu našli maximálnu hodnotu na úrovni 3200 dpi. Intenzitu je možné meniť pomocou dedikovaného tlačidla aj priamo počas hrania.

Y Gaming Precision Mouse sa k počítaču pripája pomocou USB kábla. Môžete si ju nastaviť prostredníctvom softvéru, avšak treba si stiahnuť samostatný program. Ak máte doma aj klávesnicu aj myš od Lenova, budete potrebovať dva dedikované programy, každý pre iné príslušenstvo. Veríme, že Lenovo časom predstaví jednotný softvér pre všetky svoje herné produkty, ako to má aj konkurencia.

Nastavenia v rámci softvéru sú dostatočné. Okrem programovania tlačidiel si môžete prispôsobiť rýchlosť, citlivosť, dpi a frekvenciu (až do 1000 Hz). Softvér umožňuje zadefinovať viacero profilov. Príjemným bonusom je možnosť regulovať hmotnosť myšky štvoricou 5-gramových závaží.

Cena myši je primeraná, avšak v tejto cenovej kategórii nájdete aj veľmi dobré zariadenia konkurencie. Lenovo Y Gaming Precision Mouse môže niekoho osloviť svojou ergonómiou, nám však subjektívne nevyhovovala.

Cena: 39,00 EUR

Plusy

+ Regulácia hmotnosti
+ Niekomu môže vyhovovať väčšia veľkosť myšky

Mínusy

– Subjektívne horšia ergonómia
– Umiestnenie bočných tlačidiel

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 3/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Lenovo Y Gaming Active Backpack: Batoh pre mobilných hráčov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit