Fotografovanie, video a multimédiá

Fotoaparáty svojou kvalitou určite dobre poslúžia menej náročným používateľom. Hlavný fotoaparát je 8 Mpx, s clonou f/2.2. Autofokus nás miestami trochu hneval kvôli neochote spolupracovať, ale pri dobrých svetelných podmienok vynikali fotky dobrým vykreslením detailov. Kvalita snímok bola výrazne znížená už pri pološere. Pokiaľ sa ale na nočné fotky použije blesk, detaily znovu vystúpia pekne do popredia.

Rýchle spustenie aplikácie fotoaparátu viete vyvolať dvojitým stlačením tlačidla napájania. Ako druhý hardvérový prvok pri ovládaní fotoaparátu sa využívajú tlačidlá pre ovládanie hlasitosti. Tie poslúžia ako spúšť. Nastavenia fotoaparátu sú základné. V ponuke okrem fotenia, nahrávania HD videa pri 30 snimkoch za sekundu, nájdete už iba mód pre vytvorenie panorámy. Samotné video je pomerne ostré s dobrým preostrovaním, len pri rýchlom pohybe je video trhané.

Celkový dojem z aplikácie fotoaparátu je dobrý, len by sa dalo určite zapracovať na optimalizácii rýchlosti spúšťania aplikácie a ostrení. Predný fotoaparát ponúka 5 Mpx a LED diódu. Zvládne takisto, ako zadný fotoaparát, nahrávať HD video. Po zvukovej stránke sa jedná o dobrý priemer. Len je nutné použiť kvalitnejšie slúchadlá. Tie v balení ale tiež poslúžia menej náročným používateľom.

Fotografie, odfotené pomocou Moto E4:

Recenzia je rozdelená do štyroch častí:

1. strana: Konštrukcia a hardvér
2. strana: Softvér, konektivita a multimédiá
3. strana: Fotografovanie a video
4. strana: Verdikt a technické parametre

1 2 3 4

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.