Najvybavenejší smartfón série g rozhodne zaujme. Aj takých, ktorí si pripravili viac peňazí na nový telefón.

Približne po pol roku od uvedenia moto g6 plus, tu máme nástupcu. Je to telefón strednej triedy, množstvo funkcií a vlastností si ale požičal od podstatne drahších smartfónov.

Odpovedá vízii značky a to priniesť za cenu strednej triedy funkcie z high-end modelov. Telefón sa tým nestane najvybavenejší na trhu ani neposkytne inovácie, ktoré sme ešte nevideli, avšak má všetko potrebné. To aj pre náročných používateľov. Aktuálne je práve motorola moto g7 plus snáď najlepšia voľba za 300 EUR.

Spracovanie a telo

Zaoblené tvary a plochý displej. Klasika, ktorá sa osvedčila a bolo by zbytočné, ak by sa Motorola púšťala do veľkých zmien. Najmä v tomto segmente. Na oboch stranách je sklo Gorilla Glass 3, čiže starší model. To nám až tak neprekážalo, potrebnú odolnosť si splní, pri páde by vám nepomohlo ani sklo novšej generácie.

Zadná strana je zaoblená, aj vďaka tomu sa telefón dobre drží v ruke. Výrobca ponechal kruhové lemovanie, ktoré je vystúpené. To zároveň zabraňuje smartfónu kĺzanie po stole. Celkovo nie je tak šmykľavý, ako iné smartfóny so skleneným krytom.

Špecialitou je predná strana s výrezom. Je to taký hybrid medzi širokým a kvapôčkovým výrezom. Vyzerá celkom dobre a tým je možné, aby uhlopriečka displeja bola až 6,2“. S pomerom strán 19:9 je to dlhý telefón ale dá sa používať bez výraznejších obmedzení. Vo výreze je 12 Mpx fotoaparát.

Telefón má stereo reproduktory. Jeden nad displejom na hornej hrane, druhý v spodnej časti, vedľa konektoru USB-C3,5 mm konektoru. Motorola nezabudla ani na podporu Dolby Atmos. Konštrukcia nemá certifikovanú odolnosť voči vode, výrobca pridal aspoň nano vrstvu P2i, ktorá odpudzuje vodu. Pred pádom do vody to smartfón neochráni, pred snehom a dažďom to výrazne pomôže.

Slot na pamäťové karty je na hornej hrane. Je to skutočný Dual SIM, takže je tu priestor na dve Nano SIM karty a pamäťovú kartu. To až do kapacity 512 GB. Ocenili sme aj fakt, že v balení je nabíjačka s výkonom 27 W. Podpora TurboPower je v tomto prípade ekvivalentom Quick Charge 4. Služby Google Pay vám budú fungovať aj v tomto smartfóne. Samozrejmosťou je prítomnosť NFC.

Obsah recenzie

  1. Spracovanie a telo
  2. Technologické možnosti
  3. Systémová nadstavba Moto
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.