Novinka zo série g8 power je oproti minulej verzii poriadne vylepšená. Už to nie je len smartfón, ktorý má 5000 mAh batériu.

Je to plnohodnotný smartfón nižšej strednej triedy s dobrou výbavou na bežné používanie. Výkon procesora Snapdragon 665 postačuje na plynulý chod systému. V porovnaní s výkonnejšími smartfónmi je to však na hrane, iste pocítite aj pomalšie reakcie. Napríklad pri spúšťaní máp alebo fotoaparátu. Nejde o výrazný problém a telefón vďaka tomu vydrží na jedno nabitie tri dni. Aspoň podľa údajov výrobcu. A to má na rozdiel od minulosti už Full HD+ displej.

My sme ocenili dvojdňovú výdrž, hoci pri častejšom fotení sme nabíjali každý deň. V každom prípade je tu silný základ v podobe veľkej batérie. Na výdrž sa môžete spoľahnúť, dva dni určite. V balení máte 18 W nabíjačku, no smartfón podporuje len 15 W nabíjanie. Pribalená nabíjačka je plne kompatibilná s týmto telefónom, teda žiadne obavy. Extra rýchle nabíjanie to nebude, ale pri tejto cene to dokážete akceptovať.

Výrobca išiel na istotu a stavil na veľký 6,4-palcový displej. Najnovšie je v smartfóne Android 10 a nechýba ani nadstavba Moto. Teraz aj s rozšírením Gametime. Je to rozšírenie, ktoré umožňuje nastaviť blokovanie upozornení alebo vybraných hovorov počas hrania. Takisto sa dajú blokovať Moto Akcie. Nie je to teda režim, ktorý by z telefónu za dve stovky spravil smartfón za štyri, sústreďuje sa na nerušivé hranie. Nám sa páčila možnosť uzamknúť automatický jas počas hrania. Nastavíte si ho podľa seba a nebude sa meniť. Pri hrách je to veľmi dobrá vec. Páčili sa nám aj stereo reproduktory.

Pridanou hodnotou sú štyri fotoaparáty. Nám sa páčil fakt, že je tu makro objektív, širokouhlý so záberom 118° a tele objektív s 2× priblížením. V takejto zostave je štvorica naozaj praktická a nemáme k nej výhrady. Nakoniec aj fotografie sú pekné, miestami presvetlené. Hlavný objektív má svetelnosť f/1.7, a to je veľmi dobré aj na nočné snímky. Páčilo sa nám aj upozornenie pri fotení blízkych objektov. Na displeji sa zobrazí voľba Prepnúť na makro a ťuknutím sa vymení preferovaný objektív. Režim Makro podporuje zaostrenie už zo vzdialenosti 2 cm. Je to poznať a ak vám aplikácia Fotoaparát tento režim navrhne, prepnite sa do neho.

Z nášho pohľadu získate dobré fotografie avšak najmä cez deň. To je v tejto cenovej skupine klasika. Počítajte však s tým, že aj zaostrovanie bude pomalšie. Naproti tomu režim Makro je prekvapivo rýchly.

Model telefónumotorola moto g8 power
Operačný systémAndroid 10, aktualizácie 1. 12. 2019
Formát SIM kartyDual Nano SIM, hybridný
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]4 / 64
Procesor [max. frekvencia]Snapdragon 665, 8-jadrový, 2 GHz
Displej, počet fariebIPS LCD, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]6,4 / 1080 × 2300, 19 : 9
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 512 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC5.0, BGN, áno, áno, nie
Hlavný fotoaparát / video16 (f/1.7) + 2 (f/2.2) + 8 (f/2.2 + 8 (f/2.2 Mpx, 4K, 30 fps
Predný fotoaparát / video16 (f/2.0) Mpx, Full HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 5000 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]156 × 76 × 10 / 197
KonektorUSB-C, 15 W
Zapožičalmotorola
Cena [EUR s DPH]229
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score174423
PCMark for Android – Performance6970
3DMark Sling Shot Extreme – Total1121
Graphic975
Physics2357
VRMark Amber Room – Total1153
A1 SD Bench – RAM [MB/s]5458
Úložisko čítanie / zápis [MB/s]279 / 139
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia3/5
Hardvérová výbava4/5
Rýchlosť4/5
Výdrž5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Parametre za danú cenu
  • Štyri fotoaparáty
  • Režim Makro
  • Nabíjanie cez USB-C

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Pomalšie zaostrovanie

Verdikt

motorola moto g8 power spravil výrazný posun dopredu. Už nekupujete voľačo lacné s 5000 mAh batériou. Tento telefón sa dá dobre použiť, odmenou navyše bude veľká baterka. Nakoniec nie je ani taký veľký a ťažký. Aj na tom výrobca zapracoval. Páčil sa nám aj systém štyroch fotoaparátov, ale je celkom zrejmé, že od neho nemôžete očakávať fotografie ako z dvoj- a viacnásobne drahších smartfónov.

Cena: 229 €

Zapožičal: motorola

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.