Dizajnovo podarený telefón priamo z Chorvátska.

Popravde, dnes je málo telefónov, ktoré by boli vyslovene škaredé. Tento model s nám páčil svojou 7 mm hrúbkou, pekným zaoblením a tým, že má matnú stranu. Vyčnievajúci fotoaparát pre nás nepredstavoval problém, no práve ten spôsoboval, že sa telefón trochu viac kĺzal po hladkých povrchoch.

Výrobca týchto telefónov sa sústreďuje na čo najlepšiu cenu pri výbave, ktorá prekvapí. Značka sa zameriava na všetkých skupiny produktov, odolné telefóny nevynímajúc alebo lacnejšie varianty pre nenáročných používateľov.

Na Slovensku sa dá kúpiť na stránke DobreMobily.sk.

Prehľad parametrov:

OSAndroid 7.1.1 Nougat
Displej5,5” AMOLED displej, rozlíšenie 1920 × 1080 px, 16 mil. farieb
Chipset10-jadrový, CPU MediaTek Helio X27, 2 × 1,6 GHz + 4 × 2 GHz + 2 × 2,6 GHz
RAM / úložisko4 GB RAM + 64 GB ROM
Grafický procesorARM Mali-T880MP4, 875 MHz
Batéria3800 mAh
Fotoaparát2 × 13 MPx, 13 MPx selfie
Video4K 30fps, predný 1080p 25fps
Konektivita802.11 b/g/n, 2,4 GHz
USB 2.0 s rozhraním USB-C
Bluetooth 4.1
Rozmery154 × 76 × 7 mm
Hmotnosť154 g

Konštrukcia a vyhotovenie

Telefón má hliníkový zadný kryt a dizajnovo sa podobá na konkurenčné telefóny. Typicky na iPhone, no je jasné, že toto nie je čistý iPhone. Nedá sa hovoriť o kópii a telefón má dostatočne veľa svojich prvkov, ktoré sú originálne. Zadná strana zachytáva odtlačky, je matná a najmä tým, že je tmavá. Zaujímavá nie je len duálnym fotoaparátom ale aj štvoritým LED bleskom.

Druhou zaujímavosťou je, že všetky tri fotoaparáty majú rozlíšenie 13 Mpx. Tu je totiž dvojica zadných 13 Mpx fotoaparátov a takisto aj predný 13 Mpx fotoaparát. Audio konektor je umiestnený na hornej hrane. Na spodnej je USB-C konektor na nabíjanie. Telefón podporuje rýchle nabíjanie a priamo v balení je k tomuto účelu špeciálna nabíjačka.

Tlačidlá na ovládanie hlasitosti a vypnutie displeja sú na pravom boku, vľavo je slot na microSDXC kartu alebo dve Nano SIM kartu. Je hybridný a musíte sa rozhodnúť, či chcete Dual SIM alebo väčšie úložisko. Vzhľadom na to, že je tu interných 64 GB, nebude hybridný slot predstavovať žiadne obmedzenie. Spodná hraná má symetrické mriežkovanie, no len vprav sa nachádza reproduktor na hlasitú reprodukciu.

Predná strana je vcelku nenápadná, ponúka ale jednu odlišnosť. Ide o spôsob ovládania. Výrobca podporuje ovládanie cez dotykové tlačidlá a prostredníctvom tlačidla Domov. Takisto ale umožňuje zapnutie virtuálnych tlačidiel na displeji.

Po čase testovania telefón sme preferovali práve tento spôsob. Tlačidlo má v sebe integrovaný snímač odtlačkov. Aj pri voľbe virtuálnych tlačidiel v systéme Android zostane aktívna jeho podpora gest. Dlhé podržanie zapne multitaskingové menu aplikácií, krátky dotyk vás vráti na hlavnú obrazovku. Na kombinovaný spôsob ovládania si treba chvíľu zvykať, najmä ak používate viac telefónov a každý sa ovláda inak.

Dôvodom, prečo sme zvolili virtuálne tlačidlá a nielen multifunkčné tlačidlo Domov, je horšia orientácia dotykové tlačidiel. Ich presnú polohu nevidíte. Nie sú totiž pod displejom nijako zvýraznené. A systémom dotykov na slepo na pomerne veľkej ploche sa nám telefón neovládal príliš dobre.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.