Výkon, spotreba a parametre

Telefón vydrží jeden a pol dňa až dva dni v bežnom režime. Teda v takom kedy si niečo odfotíte, vypočujete hudbu, alebo zahráte hru. Má 3800 mAh batériu a na výdrži je to poznať. Jeho výkon je dostačujúci na náročné 3D hry. Je tu totiž 10-jadrový procesor MediaTek Helio X27 a zatiaľ je to prvý telefón s týmto CPU.

Hliníkové telo je navrhnuté tak, aby telefón zároveň chladilo, nejaké veľké zahrievanie sme nebadali. Viac v hodnej časti pri fotoaparáte, prakticky na hornej polovicu spodnej časti. Inak sa telefón nijak výrazne neprehrieval.

Telefón je počas bežného používania aplikácií svižný, no občas je vidno jemné spomalenie. To netrvá dlho, no všimli sme si ho aj cez to, že tu je 10-jadrový procesor. Helio X27 je z tých výkonnejších CPU od výrobcu, no celkovo sa hýbe v strenej triede telefónov. Lepšiu úlohu si plní v úlohe kombinácie rýchleho CPU a zároveň úsporného CPU. To mu ide naozaj dobre, aj keď vieme, že je tu až 3800 mAh batéria.

Silnou stránkou telefónu je prítomnosť 4 GB RAM a 64 GB úložiska. Tu naozaj plynulosť systému pripisujeme práve RAM, do ktorej sa môže uložiť väčší počet aplikácií.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.