Na pohľad rozmernejšie slúchadlá, ktoré veľmi dobre sadnú do ucha.

Používajú systém pootočenia po vložení, tak ako je to vidieť pri iných modeloch. Najprv si ich vložíte a potom mierne otočíte. Aj cez väčšie rozmery budú držať spoľahlivo na svojom mieste. V mojom prípade ich bolo treba v uchu občas poupraviť, najmä pri rýchlejších pohyboch alebo pohyboch, kedy sa mli tendenciu pod vlastnou váhou mierne vybrať. Nestalo sa ale, aby vypadávali z uší.

Výrobca dáva do balenia štyri veľkosti silikónových návlekov, čo je nadštandard a som si istý, že každý si nájde správnu veľkosť a tvar podľa svojich potrieb. Okrem nabíjacieho kábla a slúchadiel s nabíjacou škatuľkou už v balení nič nie je.

Slúchadlá majú na sebe koženú dotykovú plochu alebo ekvivalent koženého materiálu. Oceľové rámovanie tejto plochy dodáva luxusný punc, no aj väčšiu hmotnosť. Každé slúchadlo váži 7 gramov.

Philips Fidelio T2Zdroj: TOUCHIT
Philips Fidelio T2

Nabíjacia škatuľka

Na nabíjanie sa používa konektor USB-C, čo už dnes neprekvapuje a je samozrejmosťou aj v nižších cenových reláciách. Každé slúchadlo má magnetické prichytenie a drží pevne v kolíske. Tá je kovová a patrí medzi menšie. Je orientovaná na výšku a má hranatejšie tvary. Pri nosení vo vrecku to môžete pociťovať viac ako v prípade plochejších škatuliek s väčším zaoblením. Ocenil som jednoduché vyberanie a vkladanie slúchadiel. Toto samozrejmosť nebýva a niektoré slúchadlá sa na nabíjanie vkladajú horšie. Tu bolo všetko bez problémov, priam ukážkové. Na jedno nabitie vydržali slúchadlá približne 6 hodín.

Kvalita zvuku

Je cítiť, že slúchadlá sú zamerané na kvalitu reprodukcie. K dispozícii máte aj aplikáciu na nastavenie intenzity ANC a polopriepustného režimu. Nastaviť sa dá aj spôsob ovládania tak, ako to majú slúchadlá v tejto cenovej kategórii na trhu. Hoci zatiaľ nepoznáme odporúčanú cenu slúchadiel, predpokladáme aj na základe predchádzajúceho modelu T1 cenu okolo 300 eur. Vyváženosť zvuku je výborná, kto potrebuje, je tu priestor úpravy ekvalizérom. Basy mali veľmi dobrú dynamiku bez toho, aby pôsobili príliš tvrdo a rušivo. Rovnako dobre sú zreteľné stredné a vysoké tóny.

Stabilita spojenia

Toto je niečo, čo má navrch oproti lacnejším slúchadlám. Cena nie vždy odzrkadľuje stabilné pripojenie, no tu ho rozhodne treba pochváliť. Oproti iným testovaným modelom sa neprejavovali výpadky v rovnakých lokalitách pri priamom porovnaní. Počas niekoľkotýždňového testovania poskytovali prehrávanie bez výpadkov. Ide o skutočne pohodlné slúchadlá, no treba zobrať do úvahy, že slabá konzistentnosť prenosu signálu môže občas nastať. Závisieť to bude od prostredia a iných bezdrôtových zariadení. Tento typ slúchadiel zvykne vypadávať v blízkosti rádiovo ovládaných križovatkách alebo električkách.

Verdikt

Philips Fidelio T2 sú orientované ako to najlepšie čo Philips ponúkne. Ponúkajú špičkový zvuku a stabilné spojenie. Aplikácia umožňuje ich doladenie podľa vašich požiadaviek na odhlučnenie a ANC. V uchu držia stabilne, ale sú miene ťažšie. To je dôsledok použitia lepších materiálov ako len plastového spracovania.

Cena: zatiaľ nestanovená

Zapožičal: Philips

Páči sa nám

  • Luxusný vzhľad a použité materiály
  • Vkladanie do nabíjacej škatuľky
  • Nastavenia ANC v aplikácii
  • Výborná kvalita zvuku

Nepáči sa nám

  • Aplikácia si v niektorých prípadoch nepamätala nastavenie ANC a priepustného režimu

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametrePhilips Fidelio T2
TypBluetooth 5.3
Veľkosť meniča [mm]10
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 – 20 000
Audio konektorN/A
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]6,5 s ANC
HodnoteniePhilips Fidelio T2
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnostiN/A
Cena [EUR s DPH]zatiaľ neuvedená

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.