Úplne bezdrôtové slúchadlá určené pre hráčov s ANC.

Sony pripravilo pre fanúšikov hrania TWS typ slúchadiel, avšak vyžadovali jednu modifikáciu. Tou je prispôsobenie vysielača a prijímača na pripojenie k slúchadlám. Potrebujú špeciálny prenos prostredníctvom Bluetooth Low Energy a nepodporujú klasické rozhranie Bluetooth.

Na to, aby sa dali použiť s počítačom, smartfónom alebo hernou konzolou PlayStation, je potrebné použiť dodávaný vysielač s konektorom USB-C a prepínačom v závislosti od platformy. Fungovať by mali aj na smartfónoch, ktoré tento režim zvyknú podporovať, no v mojom prípade bolo istejšie použiť dodávaný vysielač.

sony inzone appZdroj: TOUCHIT

Spracovanie a výdrž

Na prvý pohľad sa nelíšia od bežných slúchadiel, ktoré podporujú plný profil Bluetooth. V balení nájdete nabíjaciu škatuľku, súpravu 3 nadstavcov do ucha a nabíjací kábel. Samostatnou časťou je tentoraz aj vysielač, ktorý má podobne ako dvojica slúchadiel svoj priestor v dodávanej škatuľke.

Konštrukčne ide o prepracovaný výrobok, ktorý vám do ucha sadne ako uliaty. Na toto sme pri značke Sony zvyknutí a dá sa povedať, že ide o štandard tejto značky. Slúchadlá držia v uchu veľmi dobre, až by sme ich mohli prirovnať k športovým modelom. Ponúkajú aj zmeranie vašich akustických možností na základe testovacích zvukov, ktoré sú šírené do zvukovodu. Toto meranie slúži na prispôsobenie reprodukcie tak, aby bola pre vaše uši čo najlepšia.

Sony InZone Buds WF-G700NZdroj: TOUCHIT
Sony InZone Buds WF-G700N

Bez potreby párovania

Spojenie s dodávaným vysielačom je ešte jednoduchšie ako použitie párovania cez Bluetooth. Nabíjacia škatuľka sa nabíja prostredníctvom konektora USB-C, čo považujem za samozrejmosť. Dodá energiu na 12 hodín používania slúchadiel, pričom samotné slúchadlá vydržia takisto 12 hodín používania. Celkovo máte k dispozícii 24 hodín.

Oceniť treba nadštandardnú výdrž na jedno nabitie. Smelo sa dá povedať, že ide o dvojnásobnú výdrž oproti bežným slúchadlám. Nehovoriac o tom, že aj tento model má značné technologické vychytávky. Nechýba ani tradične rýchle nabíjanie od Sony a 5 minút nabíjania zabezpečí až hodinu používania.

Technologická výbava

Jasné zameranie pre hráčov charakterizuje latencia, ktorej maximum má byť podľa výrobcu do 30 milisekúnd. S takouto hodnotou sú slúchadlá vhodné aj na sledovanie filmov, nielen hranie hier. Ako produkt sú vynikajúce a komfortom používania aj nastavovania prekonali iné úplne bezdrôtové slúchadlá. Jedinou nevýhodou je, že vám z telefónu bude trčať vysielač. Síce nenápadný, avšak treba si dať pozor, aby ste ho nevylomili.

Tu je ale zrejmé, že výrobca zamýšľal tieto slúchadlá práve prevažne na použitie s počítačom alebo hernou konzolou. Sú však dostatočne univerzálne na to, aby sa dali použiť aj so smartfónom, a to aj na telefonovanie. Je to jednoznačne výhoda, ktorú netreba opomenúť, pretože získavate slúchadlá, na ktoré si ľahko zvyknete a môžete ich používať takmer všade.

O kvalite zvuku nie je treba pochybovať, nakoľko výrobca použil budiacu jednotku Dynamic Driver X, ktorú má aj vo svojich premiérových slúchadlách s označením Sony WF-1000XM5.

Priestorový zvuk

Na nastavenie slúchadiel existuje aplikácia InZone, podobne ako pre veľké modely na hlavu z tejto hernej série. Je tu možnosť prispôsobiť si reprodukciu priestorového zvuku označeného ako Spatial Sound, ako aj ďalšie technologické detaily. K dispozícii je aj vstavaný ekvalizér na vyladenie zvuku. Využiť môžete preddefinované profily alebo si ho nastaviť podľa seba.

Počas testovania som sa stretol s automatickým pripojením v režime chat. Tento režim je vhodný na komunikáciu, avšak nie je vhodný na sledovanie filmov alebo hier. V každom prípade je potrebné si cez zvukový výstup v operačnom systéme vybrať režim s názvom Game. Následne vám bude fungovať aj ekvalizér a všetky možnosti na úpravu zvuku. Nehovoriac o tom, že zvuk samotný bude výrazne kvalitnejší.

Dotykové ovládanie

Každé slúchadlo má plochu, ktorá reaguje na dotyk a má vlastné nastavenia. Všetko sa nastavuje opäť cez počítačový softvér, ktorý umožní každé slúchadlo vyladiť podľa vlastných potrieb. Ide o systém ovládania založený na počte dotykov alebo podržaní dotykovej plochy.

Príklady nastavenia, aké som použil pri mojich slúchadlách, vidíte na obrázku nižšie. Je treba ešte raz zdôrazniť, že slúchadlá majú špičkovú technologickú výbavu a výrobca sa nesnaží postaviť ich hlavnú „slávu“ len na tom, že sú zamerané pre hráčov.

inzone settingsZdroj: TOUCHIT

Verdikt

Sony InZone Buds WF-G700N sú technologicky vyspelé slúchadlá so zameraním na hranie hier. Nízka latencia, detailné nastavenia zvuku, vrátane podpory 360° zvuku, sú samozrejmosťou. Rekordná výdrž na jedno nabitie síce vyžaduje špeciálny vysielač, ale ich použitie vrátane párovania je jednoduchšie ako pri klasickom Bluetooth v smartfóne.

Cena: 199 eur

Zapožičal: Sony

Páči sa nám

  • Výborný zvuk
  • Rýchle spojenie bez nutnosti párovania
  • Maximálne možnosti nastavenia a prispôsobenia
  • Kvalita aktívneho odlhučnenia

Nepáči sa nám

  • So smartfónom menej praktické kvôli potrebe mať pripojený vysielač

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreSony InZone Buds WF-G700N
TypBluetooth LE, nie BT Classic
Veľkosť meniča [mm]8,4
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]výrobca neuvádza
Audio konektornie
Bezdrôtové nabíjanienie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]18 s ANC
HodnotenieSony InZone Buds WF-G700N
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]199

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.