Cenový tip na slúchadlá pre hráčov.

Sony má v ponuke niekoľko slúchadiel tejto série. Dalo by sa povedať, že model H5 je zlatou strednou cestou. Existujú aj malé slúchadlá vo vyhotovení TWS, teda úplne bezdrôtové. Recenziu na Sony InZone Buds WF-G700N si môžete prečítať tu. Model je dostupný v dvoch farebných vyhotoveniach, v bielej a čiernej farbe.

Ultraľahké

Jeden z hlavných faktorov, ktorý pocítite už pri vybaľovaní, je nízka hmotnosť. Vážia len 260 gramov, čím sa zaraďujú medzi najľahšie slúchadlá nielen v rámci herného segmentu, ale aj slúchadiel so spojovacím mostom celkovo. Výrobca použil nylonový materiál na náušníky a spojovací most. Na dotyk ide o veľmi zvláštny materiál. Pôsobí totiž ako umelá koža a plast zároveň. Nosenie je vďaka nadštandardnému polstrovaniu veľmi pohodlné.

Je vidieť, že slúchadlá sú robené tak, aby vás na hlave netlačili a dajú sa nosiť dlhšiu dobu. Veľkosť oblúka je možné prispôsobiť prostredníctvom plynulého nastavenia. Stačí potiahnuť mušle smerom von z oblúka a nastavíte si vlastnú veľkosť. Ide o dostatočne pevný mechanizmus, takže aj po zložení slúchadiel z hlavy si pamätajú ich nastavenú polohu.

Sony InZone H5 WH-G500Zdroj: TOUCHIT
Sony InZone H5 WH-G500

S káblom aj bezdrôtovo

Slúchadlá sa dajú využiť s počítačom alebo hernou konzolou. Podporujú bezdrôtový prenos dát, ako aj káblové pripojenie. V prípade káblového pripojenia je použitý štandardný 3,5 mm konektor na oboch stranách kábla. Toto oceníte, nakoľko ide o vysoko štandardizované riešenie. Bežne sa totiž môžete stretnúť s tým, že klasické, alebo inak povedané, neherné modely, majú v niektorých prípadoch zúžený konektor s priemerom 2,5 mm na strane slúchadiel.

Ide o výborný prvok kompatibility, ktorý nebude používateľa nútiť mať slúchadla vždy nabité. To by však nemal byť v praxi problém, pretože na 1 nabitie vydržia 28 hodín a už počas 10 minút nabíjania získate 3 hodiny používania. Nabíjanie prebieha prostredníctvom konektora USB-C. V prípade káblového použitia sa dajú používať aj so smartfónom alebo počítačom, avšak bez možnosti detailnejšieho nastavenia.

INZONE Hub

Aplikácia poskytuje detailné prispôsobenie reprodukcie, ale viac ako ekvalizér je dôležitá možnosť personalizácie zvuku. Základom tohto celého je podpora priestorového audia v podobe funkcie Spatial Sound. Následne je tu možnosť, aby si používateľ prispôsobil na základe tvaru svojho ucha výslednú reprodukciu.

Hudba alebo chat

Výrobca ponechal jednoduchý spôsob ovládania slúchadiel. Na ľavej mušli je konektor na nabíjanie, audiokonektor a možnosť ovládať hlasitosť. To však funguje len v bezdrôtovom režime. Káblové pripojenie toto neumožňuje a musíte sa spoľahnúť na zariadenie, napríklad smartfón.

Pravá mušľa má tlačidlo na zapnutie a 2 samostatné tlačidlá na voľbu režimu hry alebo četu. Na základe toho sa bude prispôsobovať zvukový prejav. Ide najmä o to, aby ste si lepšie vychutnali atmosféru v hre. Ak nepotrebujete komunikačný režim (čet) na kooperatívne akcie, je tu herný režim uprednostňujúci hudbu a zvuky. Samostatné tlačidlá umožňujú rýchle prepínanie.

Mikrofón

Mikrofón je pevný, ale dá sa vyklopiť dohora. Tým ho zároveň vypnete a nebude sa používať, ideálne na stlmenie konverzácií a zachovanie súkromia. Mikrofón sa vypne aj pri videohovoroch, nie je viazaný na použitie v hrách. Vyklopením dopredu sa automaticky zapne a takisto sa zapne režim priepustnosti vášho slova do slúchadiel. Slúchadlá nemajú aktívne tlmenie, no už ich nasadením dochádza k istému izolovaniu od okolia. Funkciou prenášania vášho zvuku do ucha slúchadiel sa budete počuť a komunikácia bude znieť prirodzenejšie.

Verdikt

Sony InZone H5 WH-G500 sú v hernom segmente nenápadné. Žiadne okázalé prvky a svetlá. Diskrétne použitie je základom a hernú podobnosť im dáva najmä tvar. Za dobrý peniaz máte kvalitný zvuk a prepínanie do četového režimu. Veľmi dobre sa nosia.

Cena: 149 eur

Zapožičal: Sony

Páči sa nám

  • striedmy dizajn
  • podstatné funkcie pre hráčov za dobrú cenu
  • priestorový zvuk
  • výdrž na jedno nabitie
  • mikrofónový režim s pustením hlasu do slúchadiel

Nepáči sa nám

  • nič podstatné

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreSony InZone H5 WH-G500
Typbezdrôtové na 2,4 GHz
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenienemá
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]5 ÷ 20 000
Audiokonektor3,5
Bezdrôtové nabíjanienie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]28
HodnotenieSony InZone H5 WH-G500
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]149

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.