Aktívne odhlučnenie slúchadiel je tu poriadne silné a po jeho zapnutí veľmi dobre poznáte rozdiel.

Konštrukcia Sony MDR-100ABN je trochu ťažkopádnejšia. Ak vnímame modely od Creative ako konštrukčne dokonalé, Sony je na opačnom konci. Polstrovanie nám pripadalo mierne zväzujúce a až priveľmi doliehalo okolo uší.

Priľnutie je bezchybné, aj vďaka tomu získavate podiel na sile odhlučnenia. V lete počítajte s väčším teplom okolo uší. Inak nemáme zásadné výhrady voči noseniu. Nosia sa dobre, len ich akosi na hlave cítime viac.

Ocenili sme, že aj v tomto prípade si môžeme vybrať použitie s Bluetooth alebo vo forme káblových slúchadiel. Kábel je vymeniteľný a na oboch stranách používa 3,5 mm jack. Ako vidno podľa obrázka, špecialitou série h.ear sú farby. Dostupných je 5 variantov, a to v dosť odvážnych farbách. Nechýba ani univerzálna čierna.

V oblasti dizajnu majú jednoznačne vedúce postavenie. Ovládanie hlasitosti a hudby je na pravej mušli, vľavo je zapínacie tlačidlo a tlačidlo NC na zapnutie aktívneho odhlučnenia. Obe majú signalizačné diódy. Slúchadlá sa dajú použiť aj na telefonovanie.

Na ovládanie sme si museli chvíľu zvykať. Prirodzenejšie by sme hľadali prvky na menšom oblúku zvonku ako po obvode veľkého oblúku. Je to len otázka zvyku a pár dní testovania. Napríklad ovládací prvok na posúvanie medzi skladbami sa nám zapáčil ihneď. Je to tlačidlo, ktoré sa dá nakláňať do strán na pohyb dopredu alebo dozadu. Jeho stlačením pozastavíte hudbu.

Zvuk

Tieto slúchadlá poskytujú zreteľný zvuk pri zapnutom aktívnom odhlučnení. Aj v tomto prípade sa nám zvuk páčil viac ako pri vypnutom ANC.

Celková reprodukcia je vynikajúca, a to najmä v oblasti celkového pokrytia frekvenčného pásma. Získavate priestorný a hlboký zvuk, dynamické basy vďaka technológii Beat Response Control a celkovo dobre zvládnuté stredy. Komu by sa výšky zdali miestami až príliš zreteľné, je ich možno utlmiť vypnutím aktívneho odhlučnenia.

TOP argument pre Sony MDR-100ABN

  • Špičkový dizajn a maximálne efektívne odhlučnenie

Hodnotenie

+ dizajn a výber farieb, dynamika basov, vyvážená reprodukcia zvuku, vynikajúce odhlučnenie, podpora Hi-Res prenosu cez LDAC štandard
– konštrukčne až príliš robustné

Zapožičal: Sony Slovakia
Cena: 235 EUR

Verdikt

Sony MDR-100ABN sú konštrukčne robustnejšie slúchadlá. Na rozdiel od modelov Creative sme ich prítomnosť na hlave neustále cítili. Avšak kvalita zvuku je vynikajúca ako aj super silné aktívne odhlučnenie. Ak cestujete vlakom alebo lietadlom, pár gramov navyše oželiete a vychutnáte si najlepšie odhlučnenie.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreSony MDR-100ABN
Typdrôtové, Bluetooth
Veľkosť meniča [mm]40
Impedancia [Ω]32
Citlivosť [dB/mW]103
Odhlučnenie od okoliaaktívne ANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]5 ÷ 40 000
Typ konektoraL konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]235,00

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Recenzia JBL E55BT: Slúchadlá s vynikajúcim podaním zvuku

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.