Ide o slúchadlá s dosahom do 100 metrov. Ideálne na neobmedzený pohyb v dome alebo po byte.

Sú navrhnuté tak, aby poslúžili doma a neboleli z nich uši aj pri dlhodobom nosení. Sú veľmi ľahké a svojím univerzálnym dizajnom sadnú na uši každému.

Dobre pohyblivé mušle sa automaticky prispôsobia a spojovací oblúk sa dá rozšíriť na nadštandardnú veľkosť. Polstrovanie je mäkké a na ušiach pôsobia s ľahkosťou. Systém slúchadiel pozostáva zo základovej stanice, ktorá je zároveň vysielačom a stojanom na nabíjanie. Samotné slúchadlá vydržia prehrávať hudbu 20 hodín, čo je naozaj dobrá výdrž. Netreba ich stále nabíjať. S tým si ale netreba lámať hlavu, stačí ich položiť na stojan a prakticky ich nebudete mať nikdy vybité. So zdrojom zvuku sa stojan prepája 3,5 mm audio káblom.

Ak by ste sa rozhodli mať takýchto slúchadiel viac, základová stanica má prepínač na tri vysielacie kanály. Pripojenie k nej je automatické, ak by niečo nefungovalo, je na slúchadle tlačidlo na jej automatické vyhľadanie. Okrem toho je tu ešte jedna zaujímavosť, a to prepínač zvýrazňujúci hlasitosť a vyššie tóny. Nejde o nič dramatické, no hlasy v reprodukcii budete počuť podstatne lepšie.

Len veľmi jemný prítlak má za následok prepúšťanie reprodukcie do okolia. Pri vyšších hlasitostiach bude okolie počuť vašu reprodukciu. Zvukovo produkujú vyvážený zvuk. Mierne zastretý, čo dokážete dobehnúť prepínačom na zvýšenie intenzity vyšších tónov. Hlasitosť sa dá ovládať priamo na slúchadlách, a to cez potenciometrické koliesko. Až na miernu zastretosť zvuku k nim nemáme väčšie výhrady.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Dosah 100 metrov
  • Ľahké, netlačia na uši
  • Možnosť zvýrazniť hlas

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Mierna zastretosť zvuku

Verdikt

Sony MDR-RF895RK ako slúchadlá k TV alebo domácemu audiu. Nabíjanie cez stojan je dobrý nápad pre domáce slúchadlá. A za perfektnú cenu.

Cena: 109 €
Slúchadlá zapožičal: Sony Slovakia

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.