Slúchadlá s ANC za dobrý peniaz, s káblom aj bez kábla. Plastové slúchadlá s kovovým spevnením v oblasti oceľového mosta.

Takáto je konštrukcia a vy z nej vyťažíte najmä nízku hmotnosť. Mušle sa dajú otočiť o 90°, aby sa slúchadlá „na plocho“ lepšie prenášali. Dajú sa použiť ako bezdrôtové, čím získate najviac možností. Budete s nimi môcť telefonovať ako aj ovládať hudbu. Dodávaný kábel je totiž dvojpólový. Akonáhle spravíte z tohto bezdrôtového modelu klasické káblové slúchadlá, nebudete s nimi môcť volať.

Mušle kompletne pokryjú vaše ucho, netlačia, a to sme ocenili najviac. Hoci mali sme už aj pohodlnejšie slúchadlá od tohto výrobcu. Nutné ale započítať, že stáli viac ako dvojnásobok. Ovládanie je presunuté kompletne na slúchadlá. Na pravom hlasitosť a hudba (hovory), na ľavom aktivácia ANC a tlačidlo na vypnutie. Stačí ho raz stlačiť a dozviete sa, ako je na tom batéria v slúchadlách. Na rozdiel od iných značiek, ktoré používajú rôzne rušivé nahrávky hlasu, Sony posledné roky definitívne boduje. Zvolili ženský hlas, ktorý je naozaj príjemný a je radosť ho počúvať. Na ovládanie hudby je použitý trojsmerový prvok. Už ste ho pri tejto značke mohli vidieť. Štandardná poloha je uprostred s možnosťou zatlačenia alebo pohybom do strán.

Nabíjanie je cez microUSB port, podobne ako na ostatných slúchadlách v našom teste. Slúchadlá sa dajú použiť aj vo vypnutom stave. Netreba ich mať vždy nabité. Ich výdrž je ale 35 hodín a za 10 minút ich nabijete na jednu hodinu používania. Takisto ich môžete mať pripojené káblom a zvoliť, či ich chcete zapnúť s ANC alebo používať ako úplne bežné slúchadlá.

Slúchadlá majú automatické nastavenie aktívneho odhlučnenia a takisto podporujú technológiu Digital Sound Enhancement Engine (DSEE), ktorú poznáte pri zariadeniach tejto značky. Ide o technológiu, ktorá obnovuje stratené frekvencie z komprimovaných nahrávok.

Po zvukovej stránke získate bohaté basy. Sú dynamické a hutné. Priaznivci basov si ich tu naozaj vychutnajú. Zvuk je celkovo vyvážený, výšky mohli byť zreteľnejšie. Avšak najviac je to cítiť pri priamom porovnaní s modelom AKG N700NC Wireless z nášho testu. Zvukovo je tu akási zastretosť zvuku, no mnohí ju pravdepodobne nebudete pociťovať. Zvuk sa dá nastaviť cez mobilnú aplikáciu.

Názov modelu/Technické parametreSony WH-CH700N
TypBluetooth 4.1 / drôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]7 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
Certifikácia odolnostiN/A
Výdrž batérie [hod.]35 / 200
Hmotnosť [g]234
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena/celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]150
thumbs-up-icon

Výhody

  • nízka hmotnosť
  • spôsob ovládania
  • pohodlné nosenie
  • silné basy

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • mierna zastretosť zvuku

Verdikt

Sony WH-CH700N sa nám páčili v tom, že získate ANC a nemusíte za slúchadlá dávať veľkú sumu peňazí. Hneď poznáte, že nestoja 300 eur. Sú z plastu, ale sú ľahké, a to podľa nás oceníte viac. Akurát si na ne budete musieť dávať väčší pozor. Občas sme pociťovali zastretosť zvuku. Avšak len minimálnu. Silné, ale zároveň dynamické basy sa budú páčiť aj vám.

Zapožičal: Sony Slovakia

Cena: 115 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.