Univerzálne slúchadlá s výbornou výdržou na batériu. Dajú sa použiť ako káblové alebo bezdrôtové. V oboch prípadoch je na vás použitie aktívneho odhlučnenia. Funguje aj v káblovom režime.

Veľmi dobre sa nosia a majú len minimálny prítlak. Týmto ich výrobca priam predurčil pre každého, kto chce slúchadlá používať dlhodobo. K tomu treba pripočítať vyváženosť, vďaka ktorej ich na hlave takmer nepocítite.

Ovládanie je rozložené na obe mušle. Vľavo je NFC na ešte jednoduchšie párovanie, tu je aj nabíjací konektor USB-C a zapínanie slúchadiel. Na druhej strane je ovládanie hlasitosti alebo hudby a zapnutie ANC režimu s prepínaním Ambient Sound na to, aby ste počuli vyššie tóny. Napríklad, keď na vás bude niekto hovoriť. Na jednoduchšie nosenie sa dajú mušle otočiť tak, aby ste s nimi vytvorili plochý profil. Zloženie v spojovacom moste nie je možné.

Hudobne majú výraznejšie priestorový efekt. Nie je to klasické rozšírené stereo. Skôr väčšia priestorovosť zvuku. Takéto nastavenia nájdete v niektorých ekvalizéroch. Spočiatku si na zvuk treba zvyknúť. Inak ale budete počuť detailne vykreslenú reprodukciu.

Reprodukcia je lepšia so zapnutým ANC. Vtedy síce majú kratšiu výdrž na batériu, za 10 minút ich ale nabijete na hodinu používania. V praxi nemáte dôvod používať slúchadlá bez aktívneho odhlučnenia. Rozdiel vo výdrži bežne asi nepostrehnete. A stále sa budú dať používať ako úplne obyčajné káblové slúchadlá s vypnutým BT aj ANC.

Názov modelu / Technické parametreSony WH-CH710N
TypBluetooth 5.0 / káblové
Veľkosť meniča [mm]30
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
NFCáno
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]35 s ANC a BT
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]150,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Ľahká a vyvážená konštrukcia
  • Netlačia na uši
  • Detailný zvuk
  • Možnosť používať aj vybité

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Na kvalitnejší zvuk treba zapnúť ANC
  • Minimálne vlastné odhlučnenie

Verdikt

Sony WH-CH710N sa dajú použiť ako káblové aj bezdrôtové a tiež ako klasické s úplne vybitou batériou. Majú aktívne odhlučnenie a veľmi dobrý zvuk. Vhodné na časté nosenie.

Zapožičal: Sony

Cena: 150 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.