Športové slúchadlá s neopozeraným dizajnom. Ide o typ ear buds. Čiže do ucha si ich dávate, avšak nie tak hlboko do zvukovodu ako in-ear slúchadlá. V tom prípade ale treba zvážiť, či vám budú sedieť v ušiach. Komu tento typ vypadáva, tieto budú určite.

Ak vám ale v uchu bez problémov držia, potom budú aj pri športe. Majú totiž silikónové návleky s vrúbkovaním. Zvláštny dizajn prvku, na ktorom sú a vlastne tak máte na líci dva mini valce. V pravom je sústredené všetko ovládanie. Je tu NFC čip ako aj tlačidlá na úpravu hlasitosti a tlačidlo na vypnutie. Všetko multifunkčné. Teda slúžia aj na párovanie, prechod medzi skladbami alebo prijímanie hovoru.

Nezavadzajú a na rozdiel od inak koncipovaných modelov, nebudú sa vyťahovať z uší. Tu je totiž všetko vo valcovom prvku a nie v samostatnom prvku na kábli. Tam je väčšinou veľké ťažisko a jedna z mušlí sa vyťahuje z ucha. Majú certifikáciu IPX4, odolajú potu a náhodnému postriekaniu. Konektor microUSB je pod krytom, čiže tento najzraniteľnejší prvok je chránený.

Zvuková stránka je vynikajúca. Zvuk je taký dobrý, že si slúchadlá obľúbite úplne. Nemusíte ich používať len pri športe. Komu sa tento spôsob vyhotovenia páči, využije ich pri bežnom používaní hoci aj v kancelárii. Zvuk je vyvážený so zreteľnými výškami a strednými tónmi. Basová zložka tvorí vhodný doplnok k celkovej reprodukcii.

Názov modelu/Technické parametreSony WI-SP500
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]13,5
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoramicroUSB
Certifikácia odolnostiIPX4
Výdrž batérie [hod.]8
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena/celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]90
thumbs-up-icon

Výhody

  • spôsob vyhotovenia
  • výdrž batérie
  • spôsob ovládania
  • podpora aplikácie pre smartfóny
  • kvalitný zvuk

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • keď na ne nemáte správne ucho, budú určite vypadávať

Verdikt

Sony WI-SP500 sú perfektné slúchadlá pre športovcov. Ale musíte mať na ne uši. Tento tvar poznáte a nie je to úplne taký, čo si dáte až do zvukovodu. To je ale dobrá správa pre tých, čo si do ucha nič nechcú pchať a prekáža im počuť vlastný dych alebo zvláštne tlmené okolité zvuky. Zvuk je výborný a kúpou týchto slúchadiel si z nich spravíte univerzálny kus na počúvanie nielen pri športe.

Zapožičal: Sony Slovakia

Cena: 90 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.