SteelSeries Arctis je názov herných slúchadiel. Tento produktový rad pozostáva z viacerých modelov – Arctis 3 predstavuje nutný a kvalitný základ, Arctis 5 pridáva farebné podsvietenie mušlí slúchadiel a podporu priestorového zvuku DTS Headphone:X a Arctis 7 umožňuje bezdrôtovú komunikáciu prostredníctvom USB adaptéra v 2,4 GHz pásme. SteelSeries tiež ponúka aj slúchadlá Arctis Pro s vyššou kvalitou zvuku a logicky aj vyššou cenou.

Slúchadlá Arctis 5 používame dlhodobo, v redakcii sme teraz testovali model Arctis 3 v jeho vyhotovení na rok 2019. Táto verzia má pomenovanie 2019 Edition, jej modelové označenie je 61503 a na Slovensku sa predáva za cenu na úrovni 75 eur.

Treba uznať, že SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) ponúka pri tejto cene výborný pomer kvalita/cena. A hoci ide o herné slúchadlá, podľa nás sú vhodné na všestranné používanie. Ponúkajú totiž jasný a čistý zvuk s dostatočne výraznými basmi na to, aby ste ich používali aj pri počúvaní hudby alebo sledovaní videa. Z hľadiska kvality zvuku dávame slúchadlám palec hore.

Výraznejšie basy sú jedným z drobných vylepšení, ktoré spravil výrobca v porovnaní s pôvodnými modelmi. Subjektívne túto zmenu vítame, extra basy sme si užili aj pri hraní akčných hier. Ďalšie zmeny, ktoré prináša edícia na rok 2019, súvisia s upravením náušníkov – tie sú o niečo tenšie a slúchadlá by tak mali byť pohodlnejšie. V tomto smere sme nemali výhrady ani v prípade predchádzajúcej verzie.

SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) považujeme za pohodlné slúchadlá. Sú ľahké a ponúkajú výborný komfort pri nosení. Ich nevýhodou však môže byť náhlavný most, ktorý nemusí byť dostatočne veľký pre naozaj veľké hlavy. Väčšine používateľov by jeho rozmer nemal prekážať.

Slúchadlá obsahujú zabudovaný mikrofón. Jeho kvalita je na vysokej úrovni. K dispozícii sú tiež ovládacie prvky na reguláciu hlasitosti a vypnutie/zapnutie mikrofónu. Umiestnené sú na ľavom slúchadle. S maximálnou hlasitosťou slúchadiel sme boli nadmieru spokojní.

Súčasťou balenia sú dva káble. Druhý kábel slúži na predĺženie celkovej dĺžky kábla na 3 metre a na pripojenie dvoch 3,5 mm konektorov do samostatných jackov pre mikrofón a slúchadlá. Headset nemá priamo v sebe zabudovaný virtuálny priestorový zvuk, podporuje však formát priestorového zvuku Windows Sonic, ktorý je súčasťou systému Windows 10 a konzoly Xbox One.

Cena: 75 €

Zapožičal: SteelSeries

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit