Toto je zvuková zostava určená hráčom. Dva satelity doplnené o basový reproduktor vytvoria silný a hutný zvuk. Celkovú atmosféru doplní modré podsvietenie satelitov a basového meniča. Osvetlenie sa dá vypnúť a celá zostava sa dá ovládať prostredníctvom diaľkového ovládača.

Basový reproduktor je zároveň hlavnou ovládacou časťou. Tu je červeno podsvietený displej, ktorý signalizuje režim, nastavenia a ponúka informácie zo zdroja prehrávania. Spojenie je možné cez Bluetooth a AUX režim. Dizajnovo ide o futuristické reproduktory, prijali by sme ale dlhšie káble medzi satelitmi. V závislosti od miesta, kde máte zdroj elektrickej energie, budete mať problém s dočiahnutím kábla od subwoofera.

Zvládne to síce jedna predlžovačka, avšak na to mohol výrobca myslieť pridaním 20 cm dĺžky kábla. Berieme to tak, že tento basový reproduktor nemusí byť umiestnený na zemi. Jednak rozložením výduchového tunela a meniča reproduktora a takisto aj faktom, že je tu informačný displej. No a je tu ešte aj hlavné ovládacie koliesko a súprava tlačidiel na ovládanie hudby pri bezdrôtovom prepojení.

Ocenili sme možnosť prispôsobenia výšok a hĺbok priamo cez diaľkový ovládač. To je niečo, čo v prípad hier potrebujete priamo. Ostatné zvládnete cez prehrávač hudby v počítači.

Telo je z plastu a reproduktor je nadštandardne vybavený. Prirovnali by sme ho k multimediálnym reproduktorom. Tento je ale podľa našich testov viac určený na hranie hier. Hodí sa na sledovanie filmov a zvukové efekty v hrách. Práve v nich oceníte silný výkon basového meniča, ktorý si z celkového 100 W výkonu ukrojil 50 W.

Prehrávanie zvuku vyžadovalo isté korekcie, určite na strane basového meniča. Na jeho tele sa dá priamo regulovať intenzita nízkych tónov. V častých prípadoch mali príliš tvrdé podanie. Treba ich stiahnuť a zvyšok dorovnať radšej softvérovým ekvalizérom alebo priamo cez diaľkové ovládanie.

Verdikt

uRage SoundZ 2.1 Revolution je stavaný na hranie hier a na tento účel ho primárne odporúčame. V jeho prospech hovorí najmä dobrá cena a všestranná výbava. Svetelný efekt je niečo, čo hráči žiadajú. Vyzerá to pekne a keď bude treba ľahko ho vypnete. Viac ako na ozvučenie obývačky sa naozaj hodí ako zvukový systém ku hrám.

Cena: 69,99 EUR

Zapožičal: www.hama.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.