Spoločnosť Xiaomi vyrába okrem zaujímavých smartfónov aj rôzne zariadenia do domácnosti. Vyznačujú sa minimalistickým dizajnom a možnosťou pripojenia a ovládania aj cez mobilnú aplikáciu.

Spolu so zubnou kefkou sme v redakcii mali na test aj rýchlovarnú kanvicu Xiaomi Mi Smart Kettle. Pýtate sa, načo by ste mali kanvicu pripájať k mobilnej aplikácii, keď potrebujete len to, aby vám zohriala vodu? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Dizajn

Kanvica je biela, bez rušivých prvkov. Xiaomi stavilo na čistý dizajn a nám sa to páči. Vnútro kanvice je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a jeho objem je 1,5 litra, povrch je z plastu. Medzi oboma vrstvami je vytvorená izolačná vrstva, ktorá zabezpečí, že kanvica zvonku nie je horúca, aj keď vo vnútri je vriaca voda. Rúčka kanvice je taktiež biela a z vrchnej strany je tlačidlo na otvorenie poklopu kanvice. Naspodku z vnútornej strany rúčky sú dve tlačidlá s LED diódami. Tlačidlo BOIL slúži na manuálne zapnutie kanvice a zovretie vody a druhé tlačidlo WARM, na udržanie teploty vody v kanvici.

Nehrdzavejúca oceľ a plast spolu vytvárajú jednoduchý a účelný dizajn.

Funkcie a aplikácia

Kanvica však nemá žiaden displej, kde by zobrazovala teplotu vody, ako to poznáme z iných kanvíc. Je stvorená na to, aby ste ju ovládali pomocou mobilnej aplikácie Mi Home. Tú si stiahnete z aplikačných obchodov pre iOS ako aj Android. Najskôr je potrebné sa do aplikácie prihlásiť a pridať kanvicu. Aplikácia komunikuje s kanvicou veľmi dobre a jej pridanie je intuitívne. Cez túto aplikáciu môžete ovládať viaceré produkty značky Xiaomi, napríklad aj sonickú zubnú kefku, o ktorej píšeme na inom mieste v tomto vydaní.

Akonáhle máte kanvicu pridanú v aplikácii, mení sa z jednoduchého zariadenia na prihriatie vody na smart zariadenie ponúkajúce množstvo doplnkových a užitočných funkcií. V aplikácii dokážete sledovať aktuálnu teplotu vody v kanvici, jednak číselne, ako aj meniacou sa farbou z modrej po oranžovú. Táto farba indikuje vriacu vodu. Kanvica dokáže udržať žiadanú teplotu vody až 12 hodín. Túto teplotu si viete zvoliť v aplikácii, rovnako ako čas, ako dlho sa má teplota udržiavať. Aplikácia má predvolené tri teplotné režimy, 90 °C napríklad na prípravu kávy, 80 °C na zaliatie zeleného čaju, či 50 °C na prípravu detskej stravy. To je užitočné najmä v noci, ak potrebujete napríklad pripraviť mlieko pre dieťa. Stačí v aplikácii nastaviť teplotu a čas, po ktorý sa má udržiavať a v noci len zalejete sušené mlieko bez toho, aby ste museli čakať pokým voda zovrie a následne sa ochladí na požadovanú teplotu.

Samozrejme, môžete si nastaviť aj svoj režim. Taktiež si viete zvoliť, či má voda najskôr zovrieť a následne sa ochladiť na požadovanú teplotu alebo sa má len zohriať na danú teplotu bez toho, aby prešla varom. Je tu aj možnosť zvolenia toho, aby voda viackrát neprešla varom alebo aby si udržiavala žiadanú teplotu aj keď kanvicu zodvihnete z nabíjacej podložky.

Aplikácia poskytuje podrobné informácie a nastavenia:
Teplota vody a informácia, či sa voda zahrieva alebo už zovrela a chladne
Nastavenie požadovanej teploty a predvolené režimy
Tu si môžete zvoliť, či má voda najskôr zovrieť a následne sa ochladiť alebo sa iba zohriať na požadovanú teplotu
Voľba, aby voda opäť nezovrela, prípadne aby si udržiavala teplotu aj po zodvihnutí z nabíjacej podložky

Verdikt

Xiaomi Mi Smart rýchlovarná kanvica poskytuje po pripojení do mobilnej aplikácie množstvo funkcií. A my sme si na tieto funkcie veľmi rýchlo zvykli, za čo dávame Xiaomi palec hore. Objem kanvice 1,5 litra postačuje na bežné použitie. Aj keď nepatrí k najrýchlejším, príkon 1800 W privedie do varu celý objem kanvice za zhruba 4,5 minúty. Čistý dizajn a smart funkcie oslovia aj mužskú časť populácie.

Cena: 43,90 EUR
Zapožičal: Mi-store.sk

Značky:

Xénia Rybáková

Xénia Rybáková
Zaujíma ma všetko čo je smart, či inteligentné. V domácnosti, na ruke, či v ruke, ale aj nové technológie na kolesách.