Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 18. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Nokia 3210 ožije po boku trojice lacných telefónov

Po tom, čo si Nokia podchytila celý trh so smartfónmi, tak spoločnosť HMD Global (výrobca telefónov Nokia) sa pripravuje na ďalší zaujímavý krok. Tentokrát sa síce netýka najmodernejších technológií, ale vsádza na odkaz legendárneho telefónu Nokia 3210 a ďalších troch “klasických” telefónov so 4G pripojením.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Xiaomi Pad 6S Pro 12.4: Týmto tabletom pokojne nahradím notebook (RECENZIA)

Tablety sú v posledných rokoch trendom, ktorý je na vzostupe. Zatiaľ čo ešte pár rokov dozadu tablety nahradili smartfóny s veľkými obrazovkami, dnes ide o prepracované zariadenia pre študentov, pracujúcich aj deti, ktorým nechcete kúpiť menší smartfón. Tablety sú jednoducho plnohodnotnou súčasťou portfólia elektroniky viacerých výrobcov, čo oceňuje nejeden používateľ.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Už žiadne heslá: Microsoft prináša technológiu Passkey

Passkey bude dostupný pre používateľské účty a nijako nerozdeľuje používateľov na firemných alebo školských. Technológia Microsoft Passkey je odpoveďou na neustále zvyšujúci sa počet útokov na tradičné heslá.

V roku 2015 bolo približne 115 útokov na heslá za sekundu. Dnes o necelých 10 rokov neskôr je tento počet o 3 378 % vyšší a obsahuje viac ako 4 000 útokov na heslá za sekundu. Snaha o získanie prístupu prostredníctvom tohto spôsobu by nebola taká populárna, ak by nefungovala. Passkey od Microsoftu sa dá nastaviť na tejto stránke.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Batéria, ktorú netreba nabíjať 50 rokov

Čínska spoločnosť Betavolt vyvinula tzv. atómovú batériu BV-100 na bežné využitie. Jej špecifikum je v tom, že dokáže generovať elektrickú energiu počas celých 50 rokov, a to bez potreby nabíjania či ďalšej údržby. Táto batéria je v súčasnosti pripravená na sériovú výrobu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Maxiskúter Honda ADV 350 (video)

Skúter Honda ADV350 čiastočne vyčnieva z radu. Jeho robustná konštrukcia má výpravy za dobrodružstvom doslova v krvi.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Garmin Forerunner 165: Výborná voľba takmer pre každého (RECENZIA)

Garmin má vo svojom portfóliu obrovské množstvo smart hodiniek, ktoré sa odlišujú cenou, konštrukciou, funkciami a ďalšími vlastnosťami. Vyznať sa v nich môže byť pre nováčikov obzvlášť náročné a aj preto pravidelne aktualizujeme článok Ktoré Garmin hodinky si kúpiť?.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: