Najvybavenejší model série Note 12 sa na Slovensku totiž oficiálne nepredáva.

Iba pred pár dňami sme mali v redakcii možnosť testovať modely série Redmi Note 12. Na Slovensku sú oficiálne dostupné celkovo tri telefóny, ktoré zahŕňajú základný Redmi Note 12 v 4G verzii, Redmi Note 12 5G v 5G verzii a Redmi Note 12 Pro 5G. Pozornému oku však neunikne fakt, že oficiálnu cestu si na náš trh neprerazil model Redmi Note 12 Pro+, ktorý je najvýkonnejším modelom série. 

Správy z portálu PhoneArena však naznačujú, že pripravovaný model Redmi Note 12T Pro bude nielen výkonný, ale mal by sa objaviť na globálnom trhu, čiže aj u nás na Slovensku. Hoci je Redmi podznačkou Xiaomi, tak ponúka zariadenia s vysokým výkonom, ktoré sú “zabalené” do veľmi priaznivej ceny. To dokazuje aj séria Redmi Note 12.

Redmi Note 12 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 12 5G

Celkovo sa v ponuke série Redmi Note 12 nachádza pomerne veľa zariadení, ktoré sú zastrešené označeniami Note 12 S, Note 12 Pro a Note 12 Pro+, čiže séria Redmi 12T bude v tomto trende označovania pokračovať. Zdroj informuje, že Redmi Note 12T Pro bol uvedený v Číne, pričom dobrou správou je, že výkon tohto telefónu je údajne vyšší ako pri modeli Redmi Note 12 Pro+. To znamená, že globálne uvedenie tohto modelu je skvelým obchodným ťahom, čím môže Redmi opäť iba zaujať. Note 12T je v ponuke s celkovo štyrmi pamäťovými konfiguráciami a systémom Android 13.

Kompletný zoznam technických parametrov:

  • 6,6-palcový LCD displej s rozlíšením Full HD+
  • Čipset MediaTek Dimensity 8200 Ultra
  • 8 až 12 GB RAM v závislosti od konfigurácie
  • 128 až 512 GB úložisko UFS 3.1
  • Trojitá zostava fotoaparátov – 64 Mpx hlavný, 8 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx makro
  • 16 Mpx selfie fotoaparát
  • 5080 mAh batéria s 67 W nabíjaním
  • Android 13 s nadstavbou MIUI 14
  • NFC, snímač odtlačkov prstov, 3,5 mm jack

Hoci novinka bude mať porovnateľný výkon s modelom Note 12 Pro+, tak spoločnosť sa rozhodla znížiť rozlíšenie fotoaparátu z 200 Mpx z modelu 12 Pro+ na 64 Mpx. V každom prípade je to oproti modelu Note 12 Pro určitý posun, pretože ten má vo svojej výbave iba 50 Mpx fotoaparát. Note 12T Pro okrem toho dostane aj 67 W nabíjačku. Čo sa však týka celkového výkonu, tak je potrebné očakávať výkon niekde na úrovni čipových sád Snapdragon 8 Gen 1 a Snapdragon 8 Gen 2.

Cena v prípade tohto modelu sa očakáva na úrovni 399 eur, čo by mohlo o niečo znížiť aj ceny aktuálnej série Note 12. Viac už prezradí globálne uvedenie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.