Nová generácia smartfónov v podobe Redmi Note 14 bude plná vylepšení.

Séria smartfónov Redmi Note 14 sa začína postupne rysovať. Nové modely sa nedávno objavili aj v databáze, kde odhalili svoju globálnu dostupnosť. Minimálne tri smartfóny, ktoré sa teda objavia aj v Číne, prídu do Európy, kde budú tvoriť základ novej generácie radu Redmi Note. Postupne však začínajú prichádzať aj rôzne úniky, ktoré poukazujú na výbavu smartfónov. A už teraz môžeme povedať, že budú skvele vybavené.

Modely si majú polepšiť vo viacerých smeroch. Najnovší únik poukazuje na model Redmi Note 14 Pro 5G, ktorý bude nástupcom úspešného Redmi Note 13 Pro 5G. Oproti staršej generácii tento model ponúkne vylepšený fotoaparát aj nový dizajn. Leaker Digital Chat Station ale odkazuje aj na displej, ktorý by mal byť rovnaký.

Redmi Note 14 Pro 5G s lepším fotoaparátom

Displej modelu Note 14 Pro 5G od Redmi by mal byť 1.5K AMOLED panel. Pravdepodobne pôjde opäť o rovný displej, aký bolo možné vidieť aj pri tohtoročnej generácii. Tá ponúkla skvelý a spoľahlivý displej s vysokou obnovovacou frekvenciou aj vysokým jasom až do 1800 nitov. Zároveň však máme v prípade nového smartfónu očakávať nový dizajn zadnej strany a iné umiestnenie fotoaparátov.

Redmi Note 13 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 13 Pro 5G

Redmi už od série Note 10 ponúka fotoaparáty umiestnené v ľavom rohu zadnej strany telefónu. Redmi Note 14 Pro 5G však podľa všetkého ponúkne fotoaparáty, ktoré sa budú nachádzať v strede zadnej strany telefónu. Táto zmena dizajnu by mala byť jednou z najvýraznejších, ktoré sa v posledných rokoch udiali medzi modelmi zo série Redmi Note. Fotoaparáty ale nezískajú len iné umiestnenie.

Tohtoročná generácia v podobe Note 13 Pro 5G vsadila na 200 Mpx hlavný snímač fotoaparátu. Model Redmi Note 14 Pro 5G ale ponúkne 50 Mpx snímač od SONY. S ohľadom na megapixely pôjde o výrazné zníženie ich počtu, kvalita fotoaparátu však stúpne. Novinka, ktorá príde na globálny trh začiatkom budúceho roka, by mohla byť jednou z najlepších v oblasti mobilnej fotografie s ohľadom na nižšiu cenu. Niektoré úniky dokonca poukazujú na čipset, keďže základom by mohol byť Snapdragon 8s Gen 3. Tento čipset možno nájsť aj v POCO F6, kde dokázal, že aj cenovo dostupné smartfóny môžu byť skutočne výkonné.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.