Zaujímavý dizajn bude dopĺňať vysoký výkon.

Pred pár dňami sa začali objavovať prvé správy o modeli Redmi Turbo 3, ktoré potvrdila aj platforma Geekbench. Testy v rámci platformy dokonca prezradili aj základnú výbavu, ktorá je v prípade tohto modelu kľúčová. Modelové označenie smartfónu je 24069RA21C a len donedávna sa o tomto telefóne rozprávalo ako o Redmi Note 13 Turbo. Je však zrejmé, že tento model ponúkne 90 W nabíjanie, novú čipovú sadu Snapdragon 8s Gen 3, avšak najnovšie sa na internet dostali aj prvé obrázky. Tie sú však veľmi zaujímavé, pretože ponúkajú viac otázok ako odpovedí.

Vieme, že Redmi čoskoro uvedie novú sériu smartfónov s označením Turbo, ktorá by mala byť dostupná v Číne. Táto informácie však nie je nijako limitujúca, pretože spoločnosť si určite nájde cestu, ako tieto alebo podobné zariadenia uviesť aj na globálny trh. Na globálnom trhu by sa však model Turbo 3 mohol objaviť pod názvom POCO F6. Je však potrebné dodať, že nová séria sa zaradí medzi zariadenia sérií Redmi Note a K, pričom bude stále kladený veľký dôraz na vysoký výkon.

Pripravovaný model Redmi Turbo 3 je zachytený nielen na skutočných fotografiách, ale aj na renderoch. Skutočné fotografie sú pritom veľmi zaujímavé, pretože odkrývajú netradičnú zadnú stenu smartfónu s piatimi otvormi v puzdre. Je známe, že súčasťou výbavy tohto telefónu budú tri fotoaparáty, ktoré sú veľmi dobre rozmiestnené (2+1 v strede), avšak nie je zatiaľ jasné, prečo sú oproti hlavným fotoaparátom na pravej umiestnené dva rovnaké otvory. V každom prípade ide o veľmi nápadité a zároveň vkusné rozloženie prvkov výbavy na zadnej strane smartfónu.

Za zmienku stojí aj hlavný 200 Mpx fotoaparát s OIS. Ten by mohol byť na základe špekulácií doplnený o ultraširokouhlý fotoaparát a makro fotoaparát, ktorý sa nachádza v strede. Do výbavy Redmi Turbo 3 by sa malo dostať až 16 GB RAM a 512 GB úložisko. Zároveň sa očakáva prítomnosť Androidu 14 s HyperOS a 5 500 mAh batérie. Čerešničkou na torte má byť 6,67-palcový 1220p OLED displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.