Rozmohol sa nám tu taký nešvár”.

Reklama na nás číha na každom kroku, pričom sa zdá, že sa možno nevyhne ani prémiovým službám, za ktoré si používatelia platia nemalé peniaze. Je však pravda, že reklamy nemá rád nikto, hoci pomáhajú k tomu, aby vybrané služby mohli byť dostupné (aj) zadarmo. Vtedy nám ich poskytovatelia radi “do reklamy pustia napríklad video alebo našu obľúbenú skladbu”.

Na druhej strane existuje aj forma reklamy, ktorá nie je rušivá. Všetko by však mohla zmeniť najnovšia aktivita spoločnosti Glance, ktorá by v spolupráci s operátormi (zatiaľ) v USA mohla na uzamknutej obrazovke Android smartfónov začať zobrazovať reklamu.

Spoločnosť Glance aktuálne pôsobí na ázijskom trhu, kde obsluhuje 400 miliónov smartfónov. Zdá sa však, že teraz má v pláne spustiť svoje aktivity aj v USA. Údajne sa tak môže stať už v priebehu dvoch mesiacov.

V Ázii spoločnosť Glance spolupracuje priamo s výrobcami smartfónov, ale na trhoch, ako sú napríklad USA, bude spolupracovať priamo s operátormi, pretože tí majú veľký dosah na používanie zariadení v ich sieťach. To znamená, že v USA sa môže reklama zobrazovať na obrovskom množstve zariadení. Predpokladá sa, že výnimkou by mohli byť iba iPhony.

Aktuálne nie je známe, ako a komu sa bude reklama zobrazovať. Zdroj však informuje, že existujú spôsoby, ako reklamu vypnúť, hoci nejde vždy o zaručený recept na úspech. Je pritom málo pravdepodobné, že by sa niečo podobné zaviedlo aj v rámci EÚ.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.