Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovší procesor AMD Ryzen AI 9 HX 370 prináša do herných notebookov Zephyrus novú úroveň umelej inteligencie počas hrania a pri práci

  • Revolučný výkon: Procesor AMD Ryzen AI HX 370 a grafická karta NVIDIA® GeForce RTX 4070 v ultratenkom 1,49 cm šasi
  • Zephyrus vstupuje do éry AI počítačov: 402 TOPS výkonu umelej inteligencie – 31 TOPS procesora a integrovanej grafickej karty, 50 TOPS NPU jednotky a až 321 TOPS dedikovanej grafickej karty
  • Navrhnutý na cesty a všestranné využitie: Oceňovaný tenký a ľahký dizajn s OLED displejom, WiFi 7 a čítačkou kariet SD Express 7.0

Republic of Gamers (ROG) odštartoval predaj najnovšieho modelu oceňovaného herného notebooku Zephyrus G16. Novinka disponuje procesorom AMD Ryzen AI 9 HX 370 so zabudovanou NPU jednotkou pre úlohy umelej inteligencie a dedikovanou grafickou kartou NVIDIA®, takže je pripravená na akékoľvek využitie – od hrania hier až po produktivitu a ďalšie a to všetko v ultraelegantnom tenkom a ľahkom šasi.

 Zephyrus vstupuje do éry AI počítačov

Vstupujeme do novej éry počítačov s umelou inteligenciou v centre diania a ROG smelo kráča vpred. Zephyrus G16 je vďaka procesoru AMD Ryzen AI 9 HX 370 skutočným AI počítačom. S 12 jadrami, 24 vláknami a vstavanou NPU jednotkou AMD Ryzen AI XDNA 2, ktorá je schopná dosiahnuť AI výkon na úrovni 50 TOPS, spoločne s 31 TOPS procesora a jeho integrovanej grafiky Radeon 890M, je nový Zephyrus G16 pripravený zvýšiť produktivitu v AI aplikáciách vrátane výkonných nástrojov Windows Copilot.

Nový Zephyrus G16 prichádza aj s dedikovanou grafickou kartou až do NVIDIA GeForce RTX 4070, ktorá ponúka až 321 TOPS AI výkonu pri maximálnom TGP na úrovni 105 wattov. Úprava fotografií a videa, generovanie obrázkov a programovanie neboli nikdy jednoduchšie. V najnovších hrách fungujú skvelo herné funkcie, ako je DLSS 3, ktorá využíva AI na vytváranie ďalších vysokokvalitných snímok a zlepšenie kvality obrazu. Pre hráčov, tvorcov obsahu alebo inžinierov je k dispozícii kombinovaných 402 TOPS lokálneho AI výkonu, vďaka čomu G16 mení spôsob, akým používatelia pracujú a hrajú sa, keďže môžu využívať viacero AI aplikácií súčasne.

Výkonný hardvér chladí inteligentné chladenie ROG Intelligent Cooling, ktoré využíva tekutý kov na procesore, nový systém tepelných trubíc z optických vlákien a sieťoviny a tri ventilátory Arc Flow Fans druhej generácie.

Navrhnutý na cesty a všestranné využitie

Nová platforma od AMD prichádza v rovnakom tenkom a ľahkom dizajne, ktorý urobil dojem na CES 2024 vďaka exkluzívnemu hliníkovému šasi, ktoré vzniklo CNC frézovaním, a prispôsobiteľnému podsvieteniu Slash Lighting na veku. Notebook tiež disponuje ROG Nebula displejom s OLED panelom, ktorý podporuje technológiu NVIDIA G-SYNC®. Jeho pomer strán 16 : 10, rozlíšenie 2,5K a 240 Hz obnovovacia frekvencia sú ideálne na hranie a tvorbu obsahu. Certifikácia VESA DisplayHDR True Black 500 zabezpečuje výborné HDR zážitky.

ROG Zephyrus G16 má vnútri 32 GB LPDDR5X-7500 pamäte a podporuje nový štandard SD Express 7.0 pre ultravysoké rýchlosti SD kariet. Je to tiež prvý notebook značky ROG, ktorý prináša štandard WiFi 7 a v kombinácii s kompatibilným routerom umožňuje dosiahnuť vyššie prenosové rýchlosti s menším zahltením.

Republic of Gamers odštartoval predaj herného notebooku Zephyrus G16 (2024) GA605CENA & DOSTUPNOSŤ

ROG Zephyrus G16 (2024) GA605 je už v predaji na Slovensku za cenu od 2 849 eur.

Značky: