Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zútulnite si kuchyňu pomocou okúzľujúcich retro kuchynských pomocníkov! V móde sú nostalgicky zaoblené tvary, decentne béžové alebo naopak ostro červené odtiene i guľaté tlačidlá, ktoré lákajú k pohladeniu a pripomínajú elegantné a nekomplikované staré časy… Zároveň ale tieto spotrebiče ponúkajú naskrz moderné technológie a výkon, takže vďaka nim bude príprava jedál i nápojov výrazne jednoduchšia a rýchlejšia ako pred päťdesiatimi rokmi.

Hriankovač ETA Storio 9166 90030

Že ste doteraz hrianky príliš nevyhľadávali? S týmto roztomilým červeným fešákom z kolekcie ETA Storio s príkonom 930 W možno začnete! Pripraví vám 2 hrianky súčasne, môžete si vybrať zo 7 stupňov ohrevu, teda takú mieru prepečenia, aká vám bude chutiť najviac, a využiť môžete aj funkciu rozmrazovania. S funkciou opätovného ohrevu si zase ľahko ohrejete už skôr pripravené hrianky, pomocou tlačidla Stop môžete prípravu hrianky kedykoľvek ukončiť a v spodnej časti hriankovača nájdete vyberateľnú zásuvku na omrvinky. Cena je 39,90 € .

Hriankovač DeLonghi Icona Vintage CTOV

Vyzerá ako zo starých filmov s Faye Dunaway a tiež má skoro rovnaký šmrnc. Opekať môžete dve hrianky naraz, alebo využite praktickú mriežku na opekanie rôznych druhov pečiva. Zároveň vie opiecť chlieb či toast len ​​z jednej strany alebo ho rozmraziť. Vybrať si môžete jeden zo 6 stupňov sfarbenia kôrky alebo využiť funkciu Stop pre okamžité vybratie hrianok z prístroja. Funkcia Extra zdvih vám zase zaistí rýchle a jednoduché vybratie aj malých krajcov a vďaka extrémne hlbokej tácke na omrvinky hriankovač ľahko vyčistíte. Oceníte aj elektronickú kontrolu opekania, protišmykové nožičky, výkon 900 W či neónové podsvietenie kontroliek. Cena je 59 €.

Pákový kávovar KitchenAid 5KES2102

Pitie aj príprava kávy by mali mať štýl a s týmto retro zaobleným kávovarom ho rozhodne mať budú. Celokovové telo zaisťuje vysokú odolnosť a stabilitu a lakované plochy doplňujúce chrómované prvky dodávajú kávovaru punc luxusu. O vynikajúcu kávu sa postará vysoko výkonná pumpa s tlakom 15 barov a príkonom 1300 W, o vaše pohodlie pri príprave kávy zase vyberateľná mriežka na zachytávanie odkvapkávajúcej kávy alebo ohrievač šálok. Pripravíte s ním expresso, cappuccino, latte aj čistú horúcu vodu (napríklad pre obľúbené kakao) a oceníte i možnosť pripraviť dve šálky naraz, dvojlitrovú nádržku na vodu, parnú trysku na mliečnu penu alebo jednoduché ovládanie. Súčasťou balenia sú 2 filtre na kávu, pechovač, tryska, odmerka, nerezový džbánik i kefka na čistenie. Cena je 869 €.

Pákový kávovar DeLonghi Icona Vintage ECOV 311.BK

Aj tento elegantný kávovar sa pýši retro nádychom a okrem toho aj jednoduchým ovládaním. Všetku prípravu kávy zvládnete pomocou niekoľkých tlačidiel a o aktuálnom stave vás informujú prehľadné LED kontrolky. Vďaka silnej pumpe s príkonom 1050 W a tlakom 15 barov sa káva počas prípravy nepripaľuje a vďaka dvom termostatom je samostatne riadená teplota vody na paru a vody na prípravu kávy, čo skracuje dobu prípravy. Vďaka špeciálnemu pákovému systému s vyberateľným filtrom pripravíte v kávovare ako nápoje z mletej kávy, tak z kapsúl, s pomocou parnej trysky vytvoríte lahodnú mliečnu penu a určite využijete aj možnosť predhrievania šálok. Nádržka na vodu má objem 1,4 litra. Cena je 139 €.

Rýchlovarná kanvica KitchenAid Artisan 5KEK1522

Okrem bežných funkcií – teda vysokého výkonu, indikátora zapnutia a vysokej kapacity (1,5 l) – ponúka i funkcie prémiové. Dvojitá stena zaručí, že voda zostane dlhšie teplá, kanvica je vďaka tomu tichšia a nehrozí, že by ste sa o jej stenu oparili. Teplotu môžete zároveň regulovať v rozmedzí od 50 do 100 °C podľa potreby pripravovaného nápoja a o stave ohrevu vás informuje prehľadný LED panel i praktický teplomer. Kanvica je robustná, stabilná, vyrobená z liateho kovu a doplnená mäkčenou rukoväťou, a okrem toho aj skvele vyzerá. Cena je od 199 €.

Rýchlovarná kanvica DeLonghi Icona Vintage KBOV200

Pri zdvihnutí zo základne, pri dosiahnutí bodu varu alebo pri prehriatí sa kanvica automaticky vypne, ukazovateľ hladiny vody objavíte netradične v zadnej časti kanvice a vďaka otočnej základni môžete kanvicu postaviť v ľubovoľnom smere. Vyberateľný filter predlžuje životnosť kanvice, objem kanvice je 1,7 litra a maximálny príkon až 2000 W, vďaka čomu sa hodí aj do veľkých domácností. Cena je od 67,70 €.

Kuchynský robot KitchenAid Artisan 5KSM175

Vysoko elegantný a výkonný robot sa stane vašou treťou rukou. Oceníte tichý a výkonný 300W motor s desiatimi rýchlosťami od 58 do 220 otáčok za minútu i sklopnú hlavicu pre ľahké pridávanie ingrediencií, kvalitnú celokovovú konštrukciu, váhu 11 kg, tichý chod alebo gumovú podložku robota. Praktický je aj nalievací štít na misu, vďaka ktorému môžete pridávať suroviny, bez toho aby ste museli stroj vypínať. Veľká nerezová misa má objem 4,8 l a v balení nájdete okrem nej a nalievacieho štítu aj hnetací hák, plochý šľahač či metlu na šľahanie. Cena je 699 €, k dostaniu v rôznych odtieňoch.

Mixér KitchenAid Artisan 5KSB555

Kombinácia retro dizajnu a výrazných farieb, do ktorých je tento univerzálny mixér zahalený, sľubuje, že si vyberie úplne každý. Okrem toho oceníte aj kvalitné spracovanie, motor s výkonom 500 W, päť rýchlostí, vysokú odolnosť aj pri hrubšom zaobchádzaní alebo nádobu s kapacitou 1,5 l, ktorú vďaka širokej základni využijete aj počas servírovania pokrmov. Všetky časti navyše ľahko umyjete v umývačke. Motor je tiež vybavený systémom Step-Start, ktorý po spustení zopne na nižšie otáčky a postupne rýchlosť zvyšuje, čím zabraňuje vystrekovaniu surovín z nádoby aj nadmernému preťaženiu motora. Ovládací panel ponúka hneď osem tlačidiel vrátane tlačidla Pulse pre okamžité navýšenie otáčok. Pripravíte v ňom napríklad aj cesto na palacinky či vafle, zeleninové či ovocné omáčky alebo desiate, šalátové dresingy, mäsové zmesi, nátierky, omáčky aj polievky. Cena je 229 €.

Mikrovlnná rúra s grilom GORENJE MO 4250

Ďalšia hviezda ako z éry klasických filmov ponúka výkon grilu 1100 W a mikrovlnného ohrevu 800 W, pričom máte k dispozícii hneď 5 výkonnostných stupňov pre optimálnu prípravu rôznych pokrmov. Vďaka objemu 20 litrov a otočnému tanieru s priemerom 24,5 cm sa hodí do menších a stredne veľkých domácností a nechýba ani detská poistka alebo funkcia zapekania. Cena je 113,90 € a vybrať si môžete z béžového alebo čierneho odtieňa.

Chladnička s mrazničkou ETA Storio

Táto voľne stojaca chladnička s mrazničkou vás svojím pôsobivým dizajnom prenesie späť do starých dobrých časov a zároveň sa postará, aby všetky uložené potraviny zostali dlho čerstvé, chutné a plné živín. Ponúka objem 216 litrov (mraznička potom 84 litrov) a skvele sa tak hodí pre stredne veľké domácnosti s tromi alebo štyrmi členmi. Vďaka energetickej triede A++ nespotrebuje toľko energie a vďaka úspornému LED osvetleniu budete mať obsah chladničky neustále pod kontrolou. Pre ešte väčšie pohodlie sú sklenené police aj priehradky na ovocie a zeleninu priehľadné a k dôkladnému zamrazeniu až 4 kg potravín uložených do mrazničky dôjde počas 24 hodín. Cena je 759 €.

Všetky produkty kúpite v kamenných predajniach Datart alebo na www.datart.sk.

Značky: