Xiaomi 29. marca predstaví nové modely série Mi 11 a ďalšie novinky. 

Aktuálne sa dozvedáme, že model Mi 11 Ultra dostane do svojej výbavy revolučnú batériu. Počas udalosti by mali byť predstavené minimálne tri nové telefóny, pričom jedným z nich by mal byť model s novým objektívom s tekutými šošovkami. Pevne veríme, že počas akcie sa dočkáme aj ďalšieho pokračovania série Mi Mix.

Pre model Mi 11 Ultra je údajne pripravená batéria s kremíkovo-kyslíkovou anódou. Batéria Mi 11 Ultra bude mať podľa očakávania superrýchle nabíjanie. Technológia Si-O2 je prepožičaná z elektromobilov a umožní vyrábať tenšie telefóny, pričom nabíjanie bude rýchlejšie. Teoreticky má až 10-krát väčšiu kapacitu ako grafit.

V súvislosti s uvedením nového čipu sa Xiaomi vyjadrilo, že sa z neho nesmierne teší. Pri pohľade do minulosti vieme, že Xiaomi pracovalo na čipsete Surge S1, ktorý bol predstavený v roku 2017. Nateraz však nie je jasné, či sa dočkáme novej verzie S2, alebo jeho nepriameho nasledovníka. Rozhodnutie predstaviť vlastný čipset je pravdepodobne aj reakcia na aktuálny nedostatok čipov na trhu.

Sme si však istí, že 29. marec bude v podaní Xiaomi veľkolepý.

Xiaomi poster

Zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

motorola moto g30: Rýchly telefón do 200 eur (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.