Už vieme, že koncom marca budú predstavené aj smartfóny Mi 11 Pro a Mi 11 Ultra

Aktuálne Xiaomi zverejnilo na sociálnej sieti Weibo informáciu, že sa pripravuje na návrat smartfónov série Mi Mix, na ktoré sme čakali dva roky. Podľa slov Xiaomi pôjde o niečo veľké. V dolnej časti plagátu sa uvádza, že 29. marca Xiaomi uvedie novinky roka 2021.

Vzhľadom na formuláciu a znenie informácie „budeme sa baviť o Xiaomi Mi Mix“ to skôr znie, akoby nám spoločnosť Xiaomi ponúkla iba letmý pohľad na to, čo od série Mi Mix môžeme očakávať. Nedávny únik informácií naznačoval, že skladací model od Xiaomi bude niesť názov „Mix4“. Ďalšia správa mu dala dlhší názov „Mi Mix 4 Pro Max“.

Je tak možné, že Xiaomi skutočne ponúkne pohľad na svoj nový skladateľný smartfón v prípade, že neplánuje predstaviť iné zariadenie Mi Mix, ktoré sa spoločnosti podarilo udržať v tajnosti a nedostalo sa v únikoch na verejnosť.

Pri pohľade do histórie vieme, že Xiaomi Mi Mix bol prvým Android smartfónom, ktorý sa v minulosti vymanil zo štandardného pomeru strán 16: 9. Mi Mix mal 6,4-palcový LCD panel s pomerom strán  17:9 s minimálnymi rámčekmi a otvoril tak dvere moderným displejom.

Séria Mi Mix obsahuje ďalšie tri pokračovania: Mi Mix 2, Mi Mix 2S a Mi Mix 3, čo znamená, že už viac ako dva roky sa v tomto modelovom rade takmer nič nedialo. Až koncom roka 2019 spoločnosť Xiaomi predstavila futuristický model Mi Mix Alpha. Cena bola nastavená na takmer 3 000 dolárov, ale zariadenie zostalo iba v rovine konceptu a nedostalo sa do sériovej výroby.

Nechajme sa prekvapiť, ako sa bude séria Mi Mix vyvíjať ďalej.

Xiaomi Mi Mix

Zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei P50 Pro+: Až 5 fotoaparátov v netradičnom dizajne

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.