Jedno zariadenie vládne všetkým.

Spoločnosť Atmos, ktorá sa zaoberá vývojom riešení pre “inteligentnú domácnosť “ v súčasnosti hľadá finančné prostriedky na svoju dlho očakávanú riadiacu platformu, ktorá sľubuje, že všetky vaše na prvý pohľad nesúrodé zariadenia sa spoja do jedného centrálneho ovládacieho panela.

Tento systém ponesie názov Atmos Smart Home. Skladá z centrálneho panela s rozhraním vo vysokom rozlíšení, ktorý môžete ovládať buď pomocou navigácie na dotykovej obrazovke alebo pomocou hlasových povelov.

Keďže čoraz viac z nás pridáva inteligentné produkty do svojich domovov, počet rôznych štandardov, sietí a ekosystémov môže spôsobiť, že vašu domácnosť prestanete vnímať ako “smart”. Atmos verí, že na tento problém má odpoveď s novým systémom, ktorý sľubuje, že vás odbremení od využívania smartfónu s množstvom “smart aplikácií”. Tie všetky spojí do jedného centrálneho ovládacieho panela.

Spájanie celej rodiny

Okrem toho, že je inteligentným domácim centrálnym panelom s obrazovkou, jeho hlavným predajným argumentom je kompatibilita so širokou škálou inteligentných domácich štandardov na trhu, vrátane Bluetooth, Bluetooth s nízkou spotrebou energie (BLE), Wi-Fi, Zigbee, Z- Wave a dokonca je tu aj možnosť ovládania televízorov bez prívlastku smart, pomocou infračerveného lúča.

Podľa webových stránok Atmos to vyzerá tak, že bude kompatibilný s väčšinou značiek, ktoré sa zaoberajú „inteligentnými riešeniami“ pre domácnosti. Na stránke sa uvádza aj zoznam podporovaných značiek ako napríklad Philips Hue , Belkin WeMo, Nest , Sonos a napríklad aj Spotify.

Ovládací systém však nie je jediný, na čom pracoval Atmos. Spoločnosť tiež dúfa, že na trh prinesie nové riešenie pre reguláciu osvetlenia. Aplikácia Atmos Expand Smart Light Switch umožňuje ovládať všetky inteligentné svetlá vo vašej domácnosti a dokonca používa proprietárny systém, ktorý ich udržiava v prevádzke, ak vaše WiFi pripojenie vypadne.

Kontrolný systém Atmos Smart Home sa očakáva, že bude k dispozícii hneď po dokončení finálneho kola financovania v marci 2018.

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Panasonic Smart Home: Aká je inteligentná domácnosť od spoločnosti Panasonic?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.