Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Riešenie spoločnosti HP na inteligentné konferenčné hovory a spoluprácu mení spôsob, akým sa ľudia spájajú

Spoločnosť HP Inc. predstavila HP Presence, nové portfólio riešení na konferenčné hovory a spoluprácu.

Snahy spoločnosti HP v oblasti riešení na komplexnú spoluprácu viedli k vývoju nového spôsobu prepojenia počítačového hardvéru, softwarových inovácií a dlhodobých skúseností v oblasti bezpečnosti. HP Presence otvára novú éru hybridnej práce prostredníctvom riešenia pre rokovacie priestory, osobné počítače a periférne zariadenia, navrhnutého pre zlepšenie zážitku z konferenčných hovorov.

Riešenie HP Presence Meeting Space pre rokovacie priestory

Hybridný spôsob práce znamená viac ako len prácu na diaľku. Vzhľadom na fakt, že 80 % firiem investuje do rekonštrukcie konferenčných miestností,[i] menia sa kancelárie z miesta, kam ľudia prichádzajú pracovať, na miesto, kde sa ľudia schádzajú na spoločnú prácu. Riešenie HP Presence Meeting Space ponúka sadu škálovateľných, prepojených možností s hardvérom a službami pre rokovacie priestory všetkých veľkostí – od malých zasadačiek po veľké konferenčné priestory. Riešenia pre tieto priestory intuitívnym spôsobom interagujú s používateľmi, poskytujú im kvalitnejší zážitok a oddeleniam IT v reálnom čase predkladajú užitočné analytické údaje. Nové riešenia pre rokovacie priestory tiež zahŕňajú inovácie spoločnosti HP v oblasti zabezpečenia osobných počítačov, to znamená ochranu pred kybernetickými hrozbami a funkcie na ochranu súkromia pri používaní kamery. Vďaka tomu môže zostávať oddelenie IT pokojné a ľudia môžu spolupracovať bez obáv z hackerských útokov.

Riešenia HP Presence Meeting Space sú zostavené do sád pre malé, stredné a veľké priestory. Je možné ich škálovať, ak je potrebné vyhovieť zvýšeným požiadavkám. Každá sada obsahuje HP Presence mini PC, HP Presence Control Center, farebne označené káble a vybavenie na inštaláciu.[ii] Riešenie HP Presence vám dodáme skladne zabalené v jednej krabici s prehľadnou aplikáciou na nastavenie, vďaka ktorej bude sprevádzkovanie hračkou. Nové súčasti zahŕňajú:

  • HP Presence mini PC pre konferencie[iii] – vysoko výkonný osobný počítač, ktorý vďaka programu HP Wolf Security for Business[iv] a integrovanému manažmentu nechá IT oddelenie pokojne spať.
  • HP Presence Control a HP Presence Control Plus[v] –inteligentné ovládanie miestnosti, v ktorej má hostiteľ schôdzky všetko pod kontrolou vďaka elegantnému nenápadnému dizajnu a adaptívnemu zvuku s podporou umelej inteligencie od spoločnosti Bang & Olufsen. Riešenie HP Presence Control sa skvele hodí pre malé zasadacie miestnosti aj pre rokovacie priestory strednej veľkosti. Riešenie HP Presence Control Plus je vhodné pre stredne veľké až veľké rokovacie priestory. Dajú sa pripojiť až tri ovládacie jednotky, čo umožní konanie väčšiemu počtu ľudí.
  • HP Presence See[vi] –táto 4K kamera s podporou umelej inteligencie kombinuje zážitok z inteligentného filmového zvuku a obrazu s ochranou súkromia. Keď sa kamera mechanicky otočí smerom k podlahe, môžu si byť používatelia úplne istí, že je vypnutá.
  • HP Presence videokonferenčný systém[vii] –pre väčšie rokovacie priestory, ktoré vyžadujú silnejšie audio a video vybavenie. Toto zariadenie kombinuje zážitok z inteligentného filmového zvuku a obrazu s ochranou súkromia a zvukom, individuálne vyladeným spoločnosťou Bang & Olufsen tak, aby účastníkov v miestnosti bolo jasne vidieť a počuť a aby aj oni dobre videli a počuli. Ak sa nepoužíva video, aktivuje sa bezpečnostná krytka kamery a kamera sa vypne.
  • HP Presence Hub a satelitné mikrofóny HP Presence Talk[viii] –vďaka HP Presence Hub zaistíte, že sa pri používaní vo veľkých priestoroch všetci dobre začujú. Ľahko môžete pridať až dva satelitné mikrofóny na zväčšenie rozsahu snímania zvuku s dobre viditeľným stavovým LED indikátorom, teda používatelia vedia, či je mikrofón zapnutý alebo zostáva vypnutý.

Ľudia úplne zrejme pociťujú dopady práce na diaľku. Niektoré firmy teraz povolávajú zamestnancov čiastočne späť do kancelárií a tí hľadajú možnosti spolupráce, pri ktorej získajú pocit vzájomného prepojenia. Chcú, aby ich bolo vidieť a počuť, nestoja o oneskorenia v systéme ani o ďalšie problémy spojené s audiom a videom. Riešenia HP Presence Meeting Room umožňujú ľuďom:

  • Rýchlo začať rokovania. Po vstupe do rokovacej miestnosti aktivuje systém HP Meeting Ready automaticky ovládanie miestnosti a kameru tak, aby rokovania mohli začínať včas. Začnite v priebehu niekoľkých sekúnd pomocou jedného dotyku, ktorým spustíte schôdzku na platforme Microsoft Teams alebo Zoom. Režim hosťa „Guest Mode“ umožňuje ľahké začatie schôdzky pomocou akéhokoľvek zariadenia využívajúceho technológiu UC.
  • Byť dobre vidieť. HP Speaker Frame, režim obrazu v obraze, zaostruje na zúčastnených hovorcov, vďaka tomu majú všetci pocit, že sedia priamo pri stole. HP Auto Frame zaberá prítomných v zasadacej miestnosti spôsobom, ktorý poskytuje vzdialene pripojeným účastníkom lepší konferenčný zážitok.
  • Pohybovať sa po miestnosti bez narušenia plynulosti rokovania. Systém HP Speaker Tracking umožňuje, aby sa rečníci pohybovali po miestnosti a neustále zostávali v zábere. Tri režimy sledovania – pomalý, filmový a rýchly – sa prispôsobia rôznym štýlom vystupovania.
  • Byť dobre počuť. Keď sú účastníci prítomní v miestnosti trochu hluční, systém HP Auto Volume upraví hlasitosť pre vzdialene pripojených rečníkov, aby neboli prehlušení a mohli aj naďalej prispievať do diskusie. Či už prítomný rečník hovorí potichu, nahlas alebo sedí v zadnej časti miestnosti, systém HP Voice Leveling optimalizuje jeho hlasitosť, aby ho vzdialene pripojení poslucháči zreteľne počuli.
  • V prípade potreby rýchlo požiadať o podporu. Počas dvoch sekúnd nahláste problém. HP Presence Room Assistant[ix] umožňuje ľahko nahlásiť problém v miestnosti, či už sa týka zariadení, chýbajúcich stoličiek alebo zvýrazňovačov, upratovania riadu, a upozorniť oddelenie IT, správu budovy alebo vedúceho kantíny.

Tímy IT hľadajú riešenia, ktoré zaistia ich zamestnancom možnosť vzájomného prepojenia, ale tiež odstránia problémy so správou a zabezpečením takýchto zariadení. Štyridsaťdva percent pracovníkov IT neočakáva, že riešenie pre správu zariadení zaistí ľahké a rýchle prekonanie problému,[x] a tímy IT nemôžu prehliadať nárast kybernetických hrozieb, ktorých počet sa od začiatku pandémie zvýšil o 400 %.[xi] Systém HP Presence Meeting Space umožňuje tímom IT a správy budov:

  • Ľahko nainštalovať a sprevádzkovať zariadenie pre konferenčné priestory ľubovoľnej veľkosti. Inštalácia s využitím špeciálnej aplikácie a farebne odlíšených prvkov bez použitia nástrojov umožňuje oddeleniu IT konfigurovať a testovať riešenia a vzdialene zdieľať vlastné nastavenia. Na základe veľkosti, tvaru, umiestnenia zariadenia a ďalších charakteristík miestnosti, ako sú stĺpy alebo nábytok, vytvorí funkcie spoločnosti Bang & Olufsen na kalibráciu miestnosti počas inštalácie vhodný zvukový profil daného priestoru.
  • Zaistiť zamestnancom bezpečnú spoluprácu. Tímy IT majú istotu, že virtuálne stretnutia disponujú ochranou pred kybernetickými hrozbami pomocou riešeniaHP Wolf Security for Business,[xii] a vedia, že používatelia môžu spolupracovať v podmienkach silného zabezpečenia. Vďaka funkcii HP Auto Privacy Camera si môžu byť pracovníci oddelenia IT istí, že kamery používateľov zostávajú vypnuté.
  • Prevziať kontrolu nad správou miestnosti. Pokiaľ ide o správu miestnosti, HP Presence Manager[xiii] poskytuje pracovníkom IT prehľad o tom, kedy je k dispozícii nová aktualizácia, a poskytuje im tiež kontrolu nad tým, ktoré zariadenia sa aktualizujú a kedy. Zariadenia tiež podporujú službu Windows Update a Teams Admin Center.
  • Aktívne riešiť potenciálne problémy a maximalizovať produktivitu miestnosti pomocou inteligentných prehľadov. Tímy IT a správy budov môžu zlepšovať praktické skúsenosti zamestnancov vďaka prehľadom o stave zariadenia, o problémoch v miestnostiach a o metrikách skúseností. Vďaka inteligentnej analytike môžu zvážiť úpravy, akou je zmena konfigurácie miestnosti alebo zmena nastavenia zariadenia. Prispôsobiteľné ovládacie panely a rozsiahle výkazy zo služby HP Presence Insights[xiv] pomáhajú predvídať, kedy môže nastať zlyhanie zariadenia. To oddeleniam IT umožňuje aktívne odstraňovať potenciálne problémy, skôr než si ich všimnú používatelia.

Pokrokové technológie doplnené o riešenie HP Presence

Keďže každý priestor môže byť miestom na schôdzku, HP Presence prináša lepšie zážitky aj mimo zasadacej miestnosti, ľudia teda môžu spolupracovať, aj keď sú od seba odlúčení. Očakávania ohľadom toho, ako ľudia vystupujú na obrazovke, ako hovoria a počúvajú a ako reagujú na ostatných účastníkov schôdzky, sa počas mesiacov, keď ľudia pracovali doma, zmenila. Sedemdesiattri percent ľudí posudzuje ostatných na základe kvality videa a 75 % na základe kvality zvuku.[xv]

Technológia doplnená o riešenie HP Presence[xvi] využíva to najlepšie z technológií HP vrátane duševného vlastníctva laboratórií HP a taktiež rozsiahle odborné znalosti spoločnosti v oblasti tlače a zobrazovania. Riešenie HP Presence vychádza z kombinácie hardvérového a softvérového inžinierstva, ktorá prenáša zvukové a obrazové zážitky do hybridnejšieho sveta. Spoločnosť HP ponúka produkty doplnené o riešenie HP Presence počnúc modelmi HP Elite Dragonfly Max a HP EliteOne 800 G8 All-in-One.

Technológia doplnená o riešenie HP Presence prináša zásadné zážitky, ktoré ľuďom umožňujú:

  • Vyzerať na obrazovke čo najlepšie bez ohľadu na svetelné podmienky. Modernizovaný hardvér kamery s integrovaným vylepšením osvetlenia sa automaticky prispôsobuje svetelným podmienkam rôznych pracovných priestorov. Funkcia úpravy podsvietenia deteguje, či do objektívu kamery nedopadá príliš veľa svetla; ak áno, upraví ho, aby bola intenzita svetla vyvážená. Funkcia slabého osvetlenia rozpozná, či je v miestnosti príliš temno, a rozjasní tváre účastníkov, aby boli dobre vidieť.
  • Zdvihnúť sa od stola a voľne sa pri spolupráci pohybovať. Funkcia HP Auto Frame zameriava kameru na používateľa a udržuje ho v zábere, aj keď vstane, aby si natiahol nohy. Tri režimy – iba hlava, hlava a ramená, a horná časť tela – umožňujú ľuďom vybrať si, ako chcú byť vidieť a či chcú na vyjadrovanie svojich myšlienok používať ruky. Dynamické vyrovnávanie hlasu automaticky upravuje hlasitosť, aby bola konzistentná, či už používateľ sedí pri počítači alebo sa pohybuje po miestnosti.
  • Počuť a byť počuť zreteľne bez ohľadu na rušivé zvuky v pozadí. Integrovaná funkcia redukcie šumu, založená na umelej inteligencii, filtruje nežiaduce zvuky z okolia, ako sú vchodové zvončeky, štekot psov a sirény z ulice, preto sa účastníci schôdzky nemusia obávať, že by ich nebolo počuť. Technológia redukcie šumu odfiltruje aj nežiaduce prichádzajúce zvuky vyvolané inými účastníkmi schôdzky.
  • Byť zreteľne počuť aj s nasadeným rúškom. Funkcia HP Clear Voice, založená na umelej inteligencii, využíva technológiu rozpoznania tlmeného hlasu a na jeho kompenzáciu umožňuje zosilnenie mikrofónu. Zaistí, že pôvodný hlas bude na schôdzke dobre počuť.

Prehľad riešení a dostupnosť 

  • Riešenie HP Presence Small Space zahŕňa HP Presence Control s audiom a HP Presence mini PC pre konferencie. Jeho dostupnosť sa očakáva v roku 2022 a cena bude oznámená neskôr. 
  • Riešenie HP Presence Small Space s 4K kamerou s podporou umelej inteligencie zahŕňa HP Presence Control s audiom, HP Presence mini PC pre konferencie a HP Presence See 4K kameru. Jeho dostupnosť sa očakáva v roku 2022 a cena bude oznámená neskôr. 
  • Riešenie HP Presence Small Space s videokonferenčným systémom zahŕňa HP Presence Control bez audia, HP Presence mini PC pre konferencie a HP Presence videokonferenčný systém s podporou umelej inteligencie. Jeho dostupnosť sa očakáva v roku 2022 a cena bude oznámená neskôr.
  • Riešenie HP Presence Medium Space Solution zahŕňa HP Presence Control Plus s audiom a HP Presence mini PC pre konferencie. Jeho dostupnosť sa očakáva v roku 2022 a cena bude oznámená neskôr.
  • Riešenie HP Presence Medium Space s 4K kamerou s podporou umelej inteligencie zahŕňa HP Presence Control Plus s audiom, HP Presence mini PC pre konferencie a HP Presence See 4K kameru. Jeho dostupnosť sa očakáva v roku 2022 a cena bude oznámená neskôr.
  • Riešenie HP Presence Medium Space Solution s videokonferenčným systémom zahŕňa HP Presence Control Plus bez audia, HP Presence mini PC pre konferencie a HP Presence videokonferenčný systém s podporou umelej inteligencie. Jeho dostupnosť sa očakáva v roku 2022 a cena bude oznámená neskôr.
  • Riešenie HP Presence Large Space zahŕňa HP Presence Control bez Audio, HP Presence mini PC pre konferencie a 30-metrový kábel USB-C na USB-C. Jeho dostupnosť sa očakáva v roku 2022 a cena bude oznámená neskôr.
  • HP Presence Hub a satelitné mikrofóny HP Presence Talk budú dostupné v roku 2022 a ich ceny budú oznámené neskôr.
  • Notebook HP Elite Dragonfly Max a All-in-One počítač HP EliteOne 800 G8 s doplnkami HP Presence budú dostupné v roku 2022 a ich ceny budú oznámené neskôr.  

[i] Prieskum spoločnosti HP: január 2021.

[ii] Montážny hardvér je dodávaný s kamerou HP See 4K AI a HP Presence Audio Video Bar. Montážny hardvér pre HP Presence Control a HP Presence Control Plus sa predáva samostatne.

[iii] Konferenčný počítač HP Presence Mini je súčasťou vybraných balíčkov alebo sa predáva samostatne.

[iv] HP Wolf Security for Business vyžaduje OS Windows 10 a vyššie, obsahuje rôzne bezpečnostné funkcie HP a je k dispozícii na produktoch HP Pro, Elite, Workstation a RPOS. Zahrnuté funkcie zabezpečenia a požiadavky na operačný systém nájdete v manuáli produktu.

[v] HP Presence Control s audiom a HP Presence Control bez audia sú súčasťou vybraných balíčkov alebo sa predávajú samostatne. Montážny hardvér pre HP Presence Control sa predáva samostatne.

[vi] Kamera HP Presence See 4K AI je súčasťou vybraných balíčkov alebo sa predáva samostatne a funguje iba s riešeniami HP Presence.

[vii] HP Presence Audio Video Bar je súčasťou vybraných balíčkov alebo sa predáva samostatne.

[viii] Mikrofóny HP Presence Talk (2) sa predávajú samostatne alebo za príplatok.

[ix] HP Presence Room Assistant je súčasťou HP Presence Insights. HP Presence Insights je zahrnuté do 31. decembra 2022, potom sa funkcia vráti na úroveň HP Presence Manager. Následne je vyžadovaný nákup licencie na 1 – 5 rokov. HP Presence Manager a HP Presence Insights využívajú HP Cloud Endpoint Manager a HP TechPulse, telemetrickú a analytickú platformu, ktorá poskytuje dôležité údaje o zariadeniach a aplikáciách. HP Cloud Endpoint Manager a HP TechPulse dodržiavajú prísne nariadenia o ochrane osobných údajov GDPR. HP TechPulse má certifikáciu ISO27001, ISO27701, ISO27017 a SOC2 Type2 pre zabezpečenie informácií. Vyžaduje sa prístup na internet s pripojením na portál TechPulse. Úplné systémové požiadavky nájdete na adrese http://www.hpdaas.com/requirements. HP Presence Manager a HP Presence Insights sú licencované podľa podmienok HP Presence Insights podmienok služby www.hp.com/hp-presence-insights-tos.

[x] HP Proprietary Research: Jan 2021​.

[xi] HP Proprietary Research: Jan 2021 ​.

[xii] HP Wolf Security for Business vyžaduje OS Windows 10 a vyššie, obsahuje rôzne bezpečnostné funkcie HP a je k dispozícii na produktoch HP Pro, Elite, Workstation a RPOS. Zahrnuté funkcie zabezpečenia a požiadavky na operačný systém nájdete v manuáli produktu.

[xiii] HP Presence Manager využíva HP Cloud Endpoint Manager a HP TechPulse, telemetrickú a analytickú platformu, ktorá poskytuje dôležité údaje o zariadeniach a aplikáciách. HP Cloud Endpoint Manager a HP TechPulse dodržiavajú prísne nariadenia o ochrane osobných údajov GDPR. HP TechPulse má certifikáciu ISO27001, ISO27701, ISO27017 a SOC2 Type2 pre zabezpečenie informácií. Vyžaduje sa prístup na internet s pripojením na portál TechPulse. Úplné systémové požiadavky nájdete na adrese www.hpdaas.com/requirements. HP Presence Manager a HP Presence Insights sú licencované podľa podmienok použitia HP Presence Insights: www.hp.com/hp-presenceinsights-tos.

[xiv] HP Presence Manager využíva HP Cloud Endpoint Manager a HP TechPulse, telemetrickú a analytickú platformu, ktorá poskytuje dôležité údaje o zariadeniach a aplikáciách. HP Cloud Endpoint Manager a HP TechPulse dodržiavajú prísne nariadenia o ochrane osobných údajov GDPR. HP TechPulse má certifikaciu ISO27001, ISO27701, ISO27017 a SOC2 Type2 pre zabezpečenie informácií. Vyžaduje sa prístup na internet s pripojením na portál TechPulse. Úplné systémové požiadavky nájdete na adrese www.hpdaas.com/requirements. HP Presence Manager a HP Presence Insights sú licencované podľa podmienok použitia HP Presence – viz www.hp.com/hppresence-insights-tos.

[xv] Prieskum spoločnosti HP: január 2021, tri krajiny, 650 používateľov z USA, Veľkej Británie a z Austrálie.

[xvi] Vybrané produkty HP obsahujú funkciu HP Presence. Líšia sa podľa zariadenia.

Značky: