Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prístavné mesto Bristol sa 8. až 11. augusta stane centrom fanúšikov klasických vozidiel značky Mini. Hlavnou témou tohtoročného výročného medzinárodného stretnutia International Mini Meeting (IMM) bude oslava 60. narodenín značky. Očakáva sa, že v priestoroch Easter Compton sa na oslavách narodenín stretnú priaznivci značky z celého sveta. Mnohí z nich pricestujú na stretnutie v klasických modeloch Mini, prípadne v nových MINI. Oddelenie MINI CLASSIC vytvorilo pre potreby cestovateľov a ich zážitkov #ROADtoIMM19. Tým podčiarkuje medzinárodný rozmer podujatia IMM a jeho presah do viacerých oblastí. Na cestu z Atén do domova malého vozidla, ktoré tak výrazne ovplyvnilo a poznačilo uplynulých šesť dekád, sa vyberie klasický kabriolet Mini ako aj MINI Cooper z prvej generácie po znovuoživení značky.

Na cestu na IMM sa okrem toho vyberú aj milé a s láskou pripravené jedinečné solitéry. Na cestu krížom cez Európu ich špeciálne pripravil bristolský pouličný umelec CHEBA. Exteriér cestovateľov ozdobí patchwork v jasných farbách, ktorý pokryje klasické Mini kabrio od nárazníka po zadné veko a od blatníkov až po plátennú strechu. Obidve vozidlá zosobňujú klasickú a súčasnú históriu značky. Bude ich sprevádzať vozidlo MINI Cooper S E Countryman ALL4 (kombinovaná spotreba paliva: 2,5 – 2,4 l/100 km; kombinovaná spotreba energie: 13,7 – 13,4 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 56 – 55 g/km). Toto vozidlo osvedčilo svoje kvality vytrvalostného cestovateľa aj minulý rok, keď absolvovalo cestu po Panamerickej diaľnici z Texasu do Ohňovej zeme.

Štart cesty z Atén je naplánovaný na 25. júla a príjazd do Spojeného kráľovstva 8. augusta 2019 bude poctou Alecovi Issigonisovi, tvorcovi klasického Mini. Automobilový konštruktér mal grécke, britské a nemecké korene a podarilo sa mu vyvinúť koncept, ktorý úspešne spojil maximálne využitie vnútorného priestoru s obratnými jazdnými vlastnosťami. Inovatívne malé vozidlo vzniklo pred 60 rokmi a odštartovalo triumfálnu cestu ulicami miest celého sveta. Tím MINI CLASSIC prejde cez desať európskych krajín, pričom cestou navštívi mestá ako Sofia, Belehrad, Bratislava (31.7.), Viedeň, Praha, Drážďany a Rotterdam, odkiaľ sa preplaví do finálnej destinácie v Bristole. Vozidlá sa cestou zastavia vo viacerých MINI Clubs a stretnú sa aj s priaznivcami ostatných značiek. Napríklad v Lipsku sa podarilo zorganizovať stretnutie s fanúšikmi kultového vozidla Trabant. Toto vozidlo celé desaťročia tvorilo neodmysliteľnú súčasť miest vo Východnom Nemecku a medzi časom získalo klasický status.

Medzinárodné stretnutie Mini bolo desaťročia populárnym miestom stretnutí priaznivcov britskej značky. Vždy sa zameriavalo najmä na nadšencov klasického Mini a na jeho netradičnú históriu, ktorá siaha až do roku 1959. Moderné MINI sa predstavilo pred 18 rokmi a na festivale má svoje pevné miesto. Každých päť rokov sa stretnutie medzinárodnej komunity koná v britskom domove klasických Mini a MINI. Vyvrcholením tohtoročného festivalu bude veľká narodeninová oslava klasického Mini, ktorá sa bude konať v nedeľu 11. augusta 2019.

Živá hudba, uvoľnená atmosféra, zábavné súťaže a oddychové aktivity pre celé rodiny. Aj to bude súčasť programu IMM 2019. Na podujatí v Bristole sa predstaví aj MINI CLASSIC. Medzi ostatnými exponátmi dostanú svoje miesto aj dve vozidlá, ktoré absolvujú cestu cez Európu. Návštevníci si môžu natankovať aj kávu a ozdobiť si tričká logom podujatia.

Od 25. júla sa každý deň budú objavovať najnovšie správy z cesty do Bristolu na Instagramovom kanáli MINI CLASSIC:

https://www.instagram.com/official_miniclassic/?hl=de

Bližšie informácie o IMM 2019 sa nachádzajú na webe podujatia:
https://imm2019.co.uk/

Značky: