Mamibot iGLASSBOT W120 je čistič okien, ktorý sa má postarať o čistenie okien a iných sklených povrchov nielen vo vašej domácnosti, ale hodí sa tiež do firiem, v ktorých sú presklené vnútorné steny či na čistenie okien vo výškovej budove.

Súčasťou balenia je napájací zdroj, diaľkové ovládanie, dve utierky na suché a dve na mokré čistenie, diaľkový ovládač a lanko, ktoré je potrebné na zaistenie robota, ak umýva vonkajšie plochy vo výške. Čistič je možné ovládať prostredníctvom mobilnej aplikácie, no na bežné používanie si vystačíte aj s diaľkovým ovládačom.

Po okennej tabuli sa robot pohybuje inteligentne vďaka senzorom, vzdušnému podtlaku a gumeným pásom. Najskôr si zmeria šírku okna a následne si rozvrhne pohyb tak, aby čo najefektívnejšie poumýval okno. Ručnej manipulácii sa však nevyhnete.

Utierku musíte z dvoch strán navlhčiť a pri väčších plochách to budete musieť urobiť častejšie, rovnako napríklad pri slnkom vyhriatom skle. Pri veľmi znečistenom skle je možné robota vrátiť ovládačom na plochu, ktorú treba čistiť opakovane.

Cena: 269 €
Zapožičal: Mamibot