Premeňte vašu domácnosť na level v klasickom DOOMovi.

Matka všetkých FPS strieľačiek, hra DOOM, oslavuje 25 rokov. A herný vývojár Rich Whitehouse vymyslel skutočne originálny nápad, ako toto výročie osláviť. Svoj nástroj Noesis obohatil o novú funkciu s názvom DOOMBA. Tá využíva mapové podklady, ktoré generuje robotický vysávač Roomba 980 počas vysávania, na vytvorenie úplne nových úrovní pre hru DOOM.

Aby ste mohli túto funkciu využiť, budete si musieť stiahnuť Noesis z oficiálnych webových stránok. Následne môžete nástroj prepojiť s vašou Roombou 980 a nechať ju tvoriť nové úrovne. Noesis umožňuje prispôsobiť množstvo nepriateľov, zbrane a ďalšie bonusy, ktoré budú po mape roztrúsené. O samotný dizajn hernej úrovne sa postará robotický vysávač.

Roomba 980 je jedna z viacerých robotických vysávačov tejto značky, ktorá využíva navigačný systém VSLAM. Jeho základom je kamera, ktorá sníma svoje okolie. A hoci túto technológiu využívajú aj niektoré ďalšie Roomby, DOOMBA zatiaľ podporuje iba model Roomba 980. Mimochodom, niektoré robotické vysávače Roomba vám počas vysávania skontrolujú intenzitu a kvalitu vašej domácej Wi-Fi siete… a najnovšie aj vygenerujú úroveň do hry DOOM.

Zdroj: richwhitehouse

Prečítajte si aj:

Robotické vysávače Roomba budú čoskoro schopné mapovať pokrytie Wi–Fi vo vašej domácnosti

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit