Obľúbený smerový mikrofón pre mobilné zariadenia, VideoMic Me, sa dočkal nástupcu, na ktorého čakali mnohí používatelia iOS zariadení 

VideoMic Me je kompaktný mikrofón vytvorený primárne pre iPhone a iPad (použiteľný aj s inými zariadeniami), ktorý sa vyznačuje kvalitným spracovaním a špičkovým výsledným zvukom. Toto zariadenie bolo doposiaľ iba vo vyhotovení s 3,5 mm audio konektorom, ktorý sa pripájal priamo do smartfónu. Po predstavení iPhone 7, ktorý už 3,5 mm audio konektorom nedisponoval, sa stal tento typ mikrofónu nepohodlným na používanie a bolo potrebné používať redukciu. Konektor zároveň slúžil aj ako držiak. Pri použití redukcie je potrebné vymýšľať dodatočný úchyt, čo tiež nie je pohodlné.

„V redakcii používame tento mikrofón (RØDE VideoMic Me) dlhodobo a nemáme s ním najmenšie problémy, funguje ukážkovo.“

Novinka, RØDE VideoMic Me-L, bude pre používateľov novších iOS zariadení ešte zaujímavejšia, nakoľko 3,5 mm audio konektor nahradil lightning konektor. Vďaka tejto zmene sa opäť uľahčí používanie tohoto typu mikrofónu. Novinka si zachováva kompaktné vyhotovenie a v balení nájdete aj protiveternú ochranu na použitie v exteriéri (deadcat). Tento smerový mikrofón nepotrebuje žiadne napájanie (rovnako ako predchodca), čo je jeho výhodou. Napájaný je výhradne cez smartfón a v jeho zadnej časti nájdete aj 3,5 mm audio výstup na kontrolu zvuku, tzv. monitor.

RØDE VideoMic Me-L je vyrobený z odolného hliníka a povrch má potiahnutý keramickou vrstvou, ktorá je odolná voči poškriabaniu. Vďaka jeho kompaktnosti a výborným vlastnostiam je to ideálny mikrofón pre vlogerov, ale aj bežných používateľov iOS zariadení, ktorí chcú mať vo svojich videách kvalitný a čistý zvuk. VideoMic Me-L spolupracuje so všetkými iOS zariadeniami (iOS 11 a vyššie) s Lightning konektorom.

Z produktových fotografií vyplýva jemná zmena dizajnu, ale aj odstránenie malej plastovej časti, ktorá slúžila ako podporný držiak. Novinka je k smartfónu uchytená iba za pomoci Lightning konektora ma kĺbe, ktorý by sa pri páde mohol poškodiť alebo zostať zalomený v telefóne. Skutočnú odolnosť však ukáže až reálny test.

„VideoMic Me je jedným z najdostupnejších a najobľúbenejších mikrofónov pre smartfóny. Novinka s lightning konektorom dopĺňa rodinu – VideoMic Me a predstavuje to najlepšie riešenie pre iOS zariadenia a ich používateľov.“ Povedal, Damien Wilson, CEO spoločnosti RØDE.

Technická špecifikácia:

Zdroj: www.røde.com

Prečítajte si aj:

Apple Pay je v Poľsku realitou, prichádza aj do Čiech a na Slovensko?

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE