Prináša 80 Wh batériu.

ROG ALLY je vreckový herný počítač, ktorého testovanie som si počas minulého roka užil a považujem ho za moje obľúbené zariadenie tejto kategórie. Ponúka skvelý zážitok z hrania aj vysoký výkon. Škoda len krátkej výdrže batérie, čo bola vec, ktorú som v mojej recenzii s dlhodobými skúsenosťami kritizoval.

Výrobca si je tohto nedostatku vedomý a preto vynovený model s názvom ROG ALLY X prináša najmä lepšiu výdrž batérie – dvojnásobnú. ROG doňho dokázal zakomponovať 80 Wh batériu, pričom sa celková hmotnosť zariadenia zvýšila iba o 70 gramov na 678 gramov.

ROG ALLY XZdroj: ROG
ROG ALLY X

ROG ALLY X využíva totožný procesor ako základný model – AMD Ryzen Z1 Extreme. Vo výbave však má väčšiu a rýchlejšiu RAM – 24 GB typu LPDDR5X s frekvenciou 7500 MHz a TB úložisku typu M.2 2280 SSD. Novinkou sú dva USB-C porty a nová čítačka microSD kariet.

Displej zariadenia ostáva bez zmeny. Má uhlopriečku 7 palcov, rozlíšenie Full HD a 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. ROG upravil dizajn základnej dosky a spravil aj viacero optimalizácií jednotlivých komponentov zariadenia. Detailnejšie sa im budem venovať v recenzii, avšak zoznam toho najdôležitejšieho si môžete prečítať v článku portálu The Verge.

ROG ALLY X zaujme aj čiernym farebným spracovaním. Americká cena je 799 dolárov.

ROG ALLY XZdroj: ROG
ROG ALLY X

Zdroj: ASUS, The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit