Skener dnes máte takmer všade, na multifunkčných zariadeniach alebo použijete ako náhradu fotoaparát telefónu.

Starší z nás majú zbierky filmových pásov alebo diapozitívov. Na to už treba trochu iný skener. Rollei DF-S 310 SE je presne to, čo vám umožní digitalizovať vaše snímky. Je to skener, ktorý sa dá napájať priamo z počítača alebo adaptérom a pracuje nezávisle na PC. Netreba k nemu žiadny softvér. Všetko sa ovláda priamo na skeneri, ktorý má náhľadový displej. Ten funguje ako monitor a okamžite zobrazuje to, čo sa nachádza v skenovacej ploche. V balení je aj kábel na prepojenie s TV.

Zariadenie má 128 MB vlastnej pamäte, my sme využili slot na SD karty a vložili 32 GB kartu. To je zároveň maximálna podporovaná kapacita. Všetky podávače sú v balení, teda tie na filmy Super 8, 110 / 135 filmy, negatívy alebo pozitívy. Rozlíšenie skenera je 14 Mpx.

Skenovanie je praktické a najmä diapozitívy sa skenujú nadmieru jednoducho, vďaka podávaču a ručnému posúvaniu rámikov. Treba si dať len pozor na to, aby ste si v menu správne zvolili skenovací režim podľa typu filmu. Všetky súbory sa na kartu uložia vo formáte JPEG. Kvalita snímok bola veľmi dobrá. Vďaka tomuto skeneru sa môžete zbaviť „starožitností“ a preniesť ich do digitálneho sveta a koniec koncov do praktickejšej podoby.

Cena: 149,99 EUR
Zapožičal: Rollei

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE