Niekto si kúpi rolovateľný televízor a niekto si za tie peniaze kúpi byt.

LG predstavilo rolovateľný televízor začiatkom roka 2019 na výstave CES v Las Vegas. Výrobca o rok neskôr ukázal jeho vylepšenú verziu s novým procesorom, ktorý zabezpečuje lepšiu kvalitu obrazu a oznámil spustenie jeho predaja. Televízor sa však reálne začal predávať až v lete 2021 a tak konečne poznáme jeho oficiálnu cenu.

Tá je podľa webu výrobcu skutočne brutálna. LG si za 65-palcový rolovateľný televízor pýta 100-tisíc dolárov. Je to cena bez dane, takže ak by sme bývali napríklad v Beverly Hills, zaplatili by sme za túto hračku takmer 110-tisíc aj s daňou. Doprava je zadarmo.

Je zrejmé, že rolovateľný televízor nie je určený pre bežných smrteľníkov. Túto hračku si kúpia milionári, ktorí netrpia nedostatkom peňazí a páči sa im koncept televíznej obrazovky, ktorá sa dokáže skryť do štýlovej skrinky so 100 W soundbarom počas jej nepoužívania. Alebo si ho kúpia iba kvôli tomu, aby ohúrili svojich známych.

LG Signature OLED R televízor má podľa slov výrobcu životnosť na úrovni 100-tisíc vyrolovaní, takže v podstate za každé jedno vyrolovanie zaplatíte jeden dolár. Okrem tejto unikátnej funkcie má výbavu, ktorá je porovnateľná s ostatnými televízormi v roku 2021 – štyri HDMI 2.1 porty, 4K HDR rozlíšenie pri 120 Hz, Dolby Atmos a virtuálnych asistentov Amazon Alexa a Google Asistent.

LG rolovateľný televízor

Rolovateľný televízor od LG je skutočne drahá hračka. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Zdroj: LG

Prečítajte si aj:

Rolovateľný televízor od LG sa začne predávať tento rok: Cenu stále nepoznáme

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit