Finálna verzia využíva nový procesor, ktorý zvyšuje kvalitu obrazu.

LG pred rokom na veľtrhu CES 2019 prezentovalo svoj rolovateľný televízor a išlo o jednu z najpodstatnejších technologických inovácií, ktoré sme v Las Vegas videli.

Televízor sa do dnešného dňa nedostal do predaja, hoci sa tak malo stať ešte v roku 2019. Výrobca však na veľtrhu CES 2020 oznámil, že svoj rolovateľný televízor uvedenie do predaja niekedy v roku 2020. Cenu neoznámil.

Rolovateľný televízor od LG má označenie LG SIGNATURE OLED TV R9. Ponúka 65-palcovú uhlopriečku a rozlíšenie 4K HDR. Finálna verzia televízora dostala do vienka aj nový procesor Alpha 3. generácie. Ten pomocou umelej inteligencie a strojového učenia zvyšuje kvalitu výsledného obrazu a zvuku.

Na fotke vľavo je detailný pohľad na základňu televízora v zloženom stave. Na fotke vpravo si všimnite vyrolovaný televízor

Procesor Alpha 3. generácie dokáže automaticky detegovať, aký žáner relácie alebo filmu pozeráte a podľa toho prispôsobí vylepšenie obrazu. Môže napríklad zvýrazniť zelenú farbu počas futbalového zápasu.

Televízor sa počas nepoužívania schová do stojana, ktorý obsahuje 100-watový audio systém. Následne sa dokáže vyrolovať do dvoch polôh – v prvej polohe zobrazuje praktické informácie, v druhej polohe je v režime plnohodnotného používania a sledovania video obsahu.

Spoločnosť LG Display prezentuje na veľtrhu CES 2020 aj koncept rolovateľného displeja, ktorý sa vyroluje priamo zo stropu. Zatiaľ nie je známe, kedy sa táto technológia objaví v reálnom produkte.

Pozrite si, ako funguje rolovateľný televízor od LG

Prečítajte si aj:

Budúcnosť je tu: LG vyrobilo rolovateľný OLED televízor. Predávať ho začne už na jar. Pozrite si ho na videu (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit