Microsoft sprístupnil dlho očakávanú funkciu pre potreby testovania.

Jedným z aktuálnych nedostatkov prehliadača Microsoft Edge je absencia podpory rozšírení. Tie patria k bežnej výbave každého moderného prehliadača a v prípade Edgu môžu negatívne ovplyvniť prípadný prechod používateľov od iného prehliadača práve k aplikácií od Microsoftu.

Microsoft sľuboval integráciu rozšírení už od uvedenia systému Windows 10 na trh. Pôvodne mali prísť koncom minulého roka, lenže oneskorili sa – rovnako ako mobilná verzia systému Windows 10, ktorá je už aktuálne dostupná aj pre staršie Lumie.

Rozšírenia budeme môcť využívať v prehliadači Edge už čoskoro. Dôkazom je nová verzia systému Windows 10 (14291) pre testerov, ktorá túto funkciu obsahuje. Používatelia môžu vyskúšať tri rozšírenia – Microsoft Translator, reozšírenie portálu Reddit a gestá pre myšku. Každé rozšírenie je možné manuálne nainštalovať, pričom sú kompatibilné aj s prehliadačom Google Chrome. To by malo platiť pre všetky doplnky, ktoré budú dostupné pre Microsoft Edge. Pre vývojárov by malo byť takisto jednoduché prekonvertovať rozšírenie pre Chrome do verzie, ktorá bude plnohodnotne fungovať s prehliadačom Edge.

Rozšírenia majú byť vo finálnej verzii dostupné „neskôr počas tohto roka„. Microsoft sľúbil, že v prvej várke nebudú chýbať nástroje ako AdBlock, Adblock Plus, Amazon, LastPass alebo Evernote.

Zdroj: Verge

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit