Aktualizácia je dostupná od dnešného dňa, možno ju nedostanete hneď.

Microsoft prostredníctvom svojho blogu oznámil dostupnosť aktualizácie na operačný systém Windows 10 Mobile pre vybrané smartfóny s Windows Phone 8.1. Aktualizácia je dostupná od dnešného dňa, systém vám ju nemusí ponúknuť hneď. Pre skontrolovanie dostupnosti novej verzie je potrebné použiť samostatnú aplikáciu Upgrade Advisor (tento odkaz si otvorte priamo vo vašom Windows telefóne).

Pre zistenie dostupnosti inovácie použite špeciálnu aplikáciu Upgrade Advisor

Pre zistenie dostupnosti inovácie použite špeciálnu aplikáciu Upgrade Advisor

Aplikáciu odporúčame použiť v prípade, že vám položka Aktualizácia telefónu neponúka stiahnutie novej verzie. V prípade našej redakčnej Lumie 830 sa inovácia na Windows 10 rozbehla až po použití aplikácie. V nej sme vyjadrili záujem o inováciu, následne sa začal sťahovať 1,4 GB súbor, ktorý nám dovtedy aktualizačný nástroj neponúkal. Všetky potrebné informácie nájdete na webe Microsoftu.

Windows 10 Mobile je vo forme aktualizácie dostupný pre viaceré zariadenia so systémom Windows Phone 8.1, viď. priložený obrázok. Či dodatočne dostanú aktualizáciu aj obľúbené modely Lumia 820 alebo 920 nie je aktuálne známe. Zoznam je finálny, ďalšie Lumie už aktualizáciu nedostanú.

windows_10_mobile_telefony

O novinkách mobilnej verzie systému Windows 10 sme písali v samostatnom článku.

Windows 10 v mobile: Aký je?

Zdroj: Blog Windows

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit