Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Stále viac zákazníkov dnes hľadá riešenia pre vonkajšiu WiFi. Spoločnosť Zyxel preto vyvinula nový odolný kryt kompatibilný s mnohými jej prístupovými bodmi.

Asi by ste len ťažko hľadali človeka, ktorý nechce tráviť čo najviac času na čerstvom vzduchu. Tiež vo vonkajšom prostredí však očakávame kvalitnú WiFi, pričom nezáleží na tom, či sme u seba na záhrade, v kaviarni alebo v parku a či práve odpočívame či pracujeme.

Spoločnosť Zyxel dlho ponúkala len niekoľko prístupových bodov určených k vonkajšej inštalácii. Avšak v poslednom roku registrujeme stále viac rastúci dopyt po týchto zariadeniach, ktorý odráža rozmach práce z domu a nárast počtu užívateľov túžiacich po kvalitnom pripojení k WiFi tiež na svojej záhrade.

Pred niekoľkými rokmi sme na trh uviedli odolný vonkajší kryt navrhutý pre rôzne prístupové body značky Zyxel, pomocou ktorého môžete naše obľúbené a cenovo dostupné modely, ako napr. prístupový bod NWA1123 určený k pokrytiu menších plôch, inštalovať vo vonkajšom prostredí. Kombináciu našich cenovo dostupných prístupových bodov a krytu oceňujú najmä domáci užívatelia.

Obľúbená voľba

Vonkajší kryt na trh prišiel v polovici roku 2018, pričom od tej doby nárast dopytu po vonkajšom pripojení k WiFi sledujeme tiež medzi zákazníkmi z komerčného sektoru. Tento trend ďalej posilnil s pandémiou ochorenia Covid-19, ktorý napríklad podnikateľov z oboru pohostinstva, vzdelávacie inštitúcie a zábavné zariadenia donútila prijať dodatočné bezpečnostné opatrenia umožňujúce využívať ich služby vo vonkajšom prostredí.

Aby sme zákazníkom poskytli väčšiu možnosť voľby, prichádzame s upravenou verziou vokajšieho krytu, ktorý je kompatibilný s omnoho väčším počtom našich prístupových bodov. Do nového krytu je možné umiestniť výkonnejšie zariadenia, napr. naše prístupové body NWA a WAX s podporou najnovšieho štandardu 802.11ax (známeho tiež ako WiFi 6). Výnimku predstavuje náš vlajkový model WAX650S, ktorý svojimi rozmermi prekračuje parametre krytu.

Pokiaľ vás zaujímajú detaily, tak jediné, čím sa nový kryt líši od svojho predchodcu, sú dodatočné otvory slúžiace k bezpečnému uchyteniu prístupových bodov NWA, WAX a WAC. V ostatných ohľadoch, t.j. robustnosti, atraktívneho vzhľadu, dokonalej vodotesnosti a odolnosti voči extrémnym teplotám, novinka dosahuje kvalít predchádzajúceho modelu.

Podpora väčšieho počtu užívateľov

Možnosť inštalovať interiérové prístupové body Zyxel vo vonkajšom prostredí nepochybne uvítajú mnohí z našich obchodných partnerov a zákazníkov, a to najmä prevádzovatelia kaviarní a reštaurácií, vzdelávacích inštitúcich a ďalšie objekty, kde sa pohybuje značný počet užívateľov. Týmto prevádzkovateľom sa nepochybne vyplatí investovať do novej technológie WiFi 6, ktorá si hravo, t.j. bez zníženia rýchlosti pripojenia, poradí s veľkým počtom užívateľov. V ponuke spoločnosti Zyxel nájdete tiež zariadenia WiFi 6, ktoré kvôli spoľahlivejšiemu pripojeniu využívajú dve frekvencie a sú kompatibilné s platformou Nebula pre správu sietí v cloude. Pokiaľ sa obídete bez zariadenia štandardu 802.11ax, potom v našom portfóliu môžete vyberať z 13 prístupových bodov kompatibilných s novým vonakjším krytom.

Ešte nedávno bol počet zákazníkov, ktorí chcú WiFi používať vonku, pomerne nízky. Táto situácia sa však výrazne zmenila v poslednom roku, kedy sa dostupnosť WiFi vo vonkajšom prostredí stala bežnou požiadavkou. A vďaka nášmu novému a univerzálnejšiemu krytu dokážeme vyhovieť nárokom ešte širšieho okruhu užívateľov. Pokiaľ sa o rozšírení WiFi do vonkajších miest chcete dozvedieť viac, kontaktujte prosím najbližšie zastúpenie alebo obchodného partnera spoločnosti Zyxel.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer zo spoločnosti Zyxel.

Značky: