Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť RPC v spolupráci so Softecom spustila novú verziu aplikácie RaiPay pre klientov Raiffeisen banky v Rakúsku. Doteraz je aplikácia používaná klientami v deviatich krajinách v rámci RBI skupiny. Je určená pre užívateľov systému Android, ako aj iOS. Aplikácia vznikla na Slovensku v spoločnosti RPC považovanej za inovačný hub skupiny v oblasti platieb.

RaiPay je rýchla a pohodlná digitálna peňaženka podobná službám ako Google Pay alebo Apple Pay. Oproti nim však klientom skupiny Raiffeisen prináša väčší prehľad a viac služieb, napríklad:

  • okamžité posielanie peňazí od človeka k človeku
  • digitálna karta v mobile
  • používanie digitálnych zákazníckych a vernostných kariet
  • prehľad o všetkých digitalizovaných kartách u obchodníkov a digitálnych/mobilných peňaženkách.

Softec v rámci aplikácie pracuje na serverovom back-end riešení, ktoré komunikuje s internými systémami v RPC a rovnako aj s vybranými bankami skupiny RBI.

RPC, dcérska spoločnosť Raiffeisen Bank International (RBI), poskytuje jedenástim bankám skupiny bezpečné a spoľahlivé služby spojené s platobnými kartami a vyvíja inovatívne platobné riešenia. Spravuje 6 miliónov debetných a kreditných kariet a ročne spracuje viac ako 1 miliardu transakcií. Založená bola v roku 2008. Aktuálne má viac ako 200 zamestnancov. Softec je jej dlhoročný a stabilný partner.

Značky: