Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po donáškach potravín a liekov pre seniorov a distribuovaní rúšok a ochranných rukavíc seniorom nad 75 rokov prichádza mesto Kežmarok s ďalšou novinkou na ochranu svojich občanov pred koronavírusom . Textilné rúško si môžete zakúpiť už aj v automate.

Iniciatíva Mestského kultúrneho strediska v Kežmarku sa stala skutočnosťou a Kežmarok už má svoj prvý automat na ochranné rúška. „Keďže automat na sladkosti, ktorý bol umiestnený v priestoroch zimného štadióna, nebol kvôli zákazu dlhšie využívaný, rozhodli sme sa ho využiť inak. Potraviny sme vymenili za to, čo ľudia teraz potrebujú najviac,“ povedala riaditeľka strediska Barbora Kaprálová. Automat na rúška je od včera umiestnený pri bankomatoch vo vstupe do supermarketu TESCO v Kežmarku a prístup k nemu majú všetci záujemcovia o rúška.

Rúška na opakované použitie sú vyrobené z certifikovanej zdravotníckej bavlny. Cena za jeden kus je 3 eurá. Automat berie mince v hodnote 2; 1; 0,50; 0,20; 0,10 a 0,05 eur a v prípade preplatku výdavok vráti. Zásobník bude priebežne dopĺňaný o nové rúška.

Občanom sa odporúča denné pranie rúšok nad 60 °C bežnými pracími prostriedkami, ideálne pri 100°C. Pred nanesením masky očistite ruky gélom na báze alkoholu alebo mydlom a vodou. Mestské kultúrne stredisko Kežmarok je príspevkovou organizáciou mesta Kežmarok. V rámci podnikateľskej činnosti zabezpečuje bufetové služby počas organizovania podujatí v meste.

Značky: