Na výstave CES 2019 predstavil Samsung svoje želiezka v ohni. Predovšetkým demonštroval nové QLED televízory, ďalej televízory nového typu MicroLED, tiež tu bol predstavený Space Monitor a nakoniec Samsung ukázal aj svojich robotov.

Nové QLED televízory prichádzajú s rozlíšením 8K, majú lepšie zobrazovanie čiernej, širší pozorovací uhol a voči predchádzajúcej verzii sa vylepšilo aj podanie hudby. Nové televízory prichádzajú s obrovskou uhlopriečkou až do 98 palcov.

Televízory MicroLED sú trochu iný príbeh. Ide o technológiu LED, ale ich výhodou je to, že sú škalovateľné. Teda, dá sa prispôsobiť rozmer obrazovky, pomer strán výška/šírka, dokonca aj rozlíšenie tak, aby vám optimálne vyhovovalo. V minulej verzii boli MicroLED televízory určené skôr do priemyslu a ako tzv. digital signature zariadenia, teraz sú tu ale MicroLED televízory určené do domácnosti.

Space Monitor je zariadenie určené na šetrenie priestoru na pracovnom stole. Je to monitor so špeciálnym podstavcom, v ktorom sú aj integrované káble. Existuje 27- a 32-palcová edícia.

Na záver tlačovky ukázal Samsung aj robotov, ktorý pripravuje do domácnosti a mali by zabezpečiť starostlivosť o deti a starších ľudí.

Viac o QLED 8K televízoroch

Samsung predstavil televízory QLED 8K pre rok 2019. V čom sú lepšie ako doterajšie modely? (Video)

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.