Aplikácia získava užitočnú pomôcku pre chodcov.

Google Mapy sú vo všeobecnosti jednou z najužitočnejších aplikácií. Spoliehajú sa na ňu nielen vodiči, ale aj chodci, pre ktorých je užitočnou pomôckou v neustále sa meniacich veľkomestách. Mapy vás dokážu navigovať na rôzne miesta záujmu, od obchodov po kultúrne pamiatky, avšak nie vždy sa na základe dostupných údajov viete poľahky dostať tam, kam chcete.

Portál AndroidPolice informuje, že Google pre aplikáciu Mapy testuje užitočnú novinku, ktorú ocenia chodci pri hľadaní vchodov do budov. Táto funkcia je praktická predovšetkým pri veľkých budovách a areáloch, keď pri hľadaní ich vchodov nie je problém nachodiť aj niekoľko kilometrov, predovšetkým vtedy, ak ich okolie vôbec nepoznáte.

Zdroj dodáva, že prvé informácie o novej funkcii v Mapách Google sa objavili vo verzii aplikácie 11.117.0101. Niektorým používateľom sa pri dostatočnom priblížení začali na mape zobrazovať vchody do budov. Zdá sa však, že tento test je obmedzený na malý počet testerov, pretože vchody sa objavujú náhodne. Funkcia dokonca nie je naviazanú na najnovšiu verziu aplikácie, čiže Google ju sprístupňuje iba vybraným používateľom.

Okrem vchodov sú farebne odlíšené aj samotné budovy. Tie sú v testovacej verzii červené, vďaka čomu sú ľahšie odlíšiteľné od ostatných budov a miest. Zdroj ďalej informuje, že vchody sa objavujú pri rôznych typoch budov (hotely, lekárne, supermarkety a pod.), ale takisto sa objavujú náhodne, či už v USA alebo v Európe.

Na niektorých miestach sú vchody dokonca zapísané nesprávne, čiže Google pre túto funkciu iba začal zbierať potrebné údaje a pracuje na ich presnosti. Rovnako stále nie je zjednotený ani symbol označujúci vchody. Je tak zrejmé, že nový indikátor vchodov je stále iba v ranej fáze testovania. Aj preto môže trvať pomerne dlho, pokým spoločnosť zozbiera potrebné dáta, zoptimalizuje ich a vypustí do hlavnej verzie aplikácie Mapy.

Až potom bude oveľa ľahšie nájsť akýkoľvek vchod aj do tej najväčšej budovy sveta.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.