Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prezentácia Slovenska a jeho regiónov ako ideálnej dovolenkovej destinácie bude hlavnou úlohou Slovenskej agentúry pre cestovný ruch na cestovného ruch ITB Berlín, ktorý sa dnes začína v nemeckej metropole.

 „Veľtrh ITB Berlín patrí medzi najdôležitejšie podujatia pre odbornú aj širokú verejnosť na svete. Okrem záujemcov z Nemecka ho navštevujú aj zástupcovia médií, touroperátorov a cestovných kancelárií z celého sveta. Je to teda ideálne miesto na prezentáciu Slovenska ako atraktívnej celoročnej destinácie,“ uviedla Ing. Marta Kučerová, generálna riaditeľka SACR. Výstavisko navštívi počas piatich výstavných dní (9. – 13. 3.) viac ako 175 000 ľudí.

SACR dlhodobo prezentuje Slovensko ako bezpečnú krajinu so širokou ponukou aktivít počas celého roka. Tento rok upriami pozornosť nemeckých cestovateľov aj na novinky v slovenskom cestovnom ruchu. Patrí medzi ne napríklad priame letecké spojenie z Berlína do Bratislavy či možnosť nákupu diaľničnej známky cez internet už pred cestou na Slovensko. Pozve aj na návštevu kultúrnych a spoločenských podujatí ako bratislavské Korunovačné slávnosti, akcie projektu Európske mesto športu Košice, na hudobné festivaly (Pohoda, Bratislavské hudobné slávnosti) aj na festivaly, kde sa predstavuje slovenský folklór vrátane prvkov zapísaných v Zozname svetového dedičstva UNESCO (fujara, Terchovská muzika, gajdošská kultúra).

SACR na ITB Berlin 2016_3_m_web2016_3_nowat

Láka príroda aj historické pamiatky

Nemeckí turisti jazdia na Slovensko najmä do Vysokých a Nízkych Tatier na turistiku a cykloturistiku a sú aj častými návštevníkmi jaskýň. Na Spiši navštevujú pamiatky UNESCO a ako peší turisti sa vydávajú na túry do Slovenského raja. Medzi obľúbené destinácie patria aj slovenské banské mestá Banská Štiavnica a Kremnica. Nemci s obľubou využívajú služby slovenských kúpeľov.

Z Nemecka prichádza na Slovensko každoročne veľké množstvo turistov. V roku 2015 ich bolo takmer 160 000, čo radí Nemecko na tretie miesto v rebríčku krajín, ktoré nás navštívili. Oproti minulému roku sa ich počet zvýšil o 14 percent,“ priblížila Ing. Marta Kučerová.

Možnosť propagácie pre slovenské subjekty

Expozícia SARC sa na veľtrhu ITB Berlín rozkladá na ploche 124 m2 SACR sa v nej poskytuje priestor na prezentáciu aj pre spoluvystavovateľov.

„Tento rok využilo možnosť účasti na prestížnom veľtrhu aj 14 subjektov, ktoré pôsobia v cestovnom ruchu. Aj vďaka nim nájdu návštevníci slovenskej expozície komplexnú dovolenkovú ponuku,“ uzavrela Ing. Marta Kučerová.

Sú medzi nimi zástupcovia krajských a oblastných organizácií cestovného ruchu (KOCR Bratislava Region Tourism a Žilinský turistický kraj, Nitriansky samosprávny kraj, OOCR Bratislava Tourist Board a Košice Turizmus, obec Hrabušice), poskytovatelia služieb v cestovnom ruchu (Aplend Apartments & Resorts a Tatry Mountain Resorts) ako aj cestovné kancelárie, ktoré poskytujú dovolenkové pobyty na Slovensku (E-Travel, Flora Tours, Florian Travel, SATUR, SKE-Reisen a Tasty Tour).

Značky: