S takýmto konceptom sme sa už stretli.

Výrobcovia smartfónov a príslušenstva sa už niekoľko rokov snažia pozdvihnúť smartfón na jediné zariadenie, ktoré budete potrebovať na prácu. Google preto do systému Android 10 zabudoval počítačové rozhranie. Svoje riešenie tohto typu v minulosti uviedli na trh aj Samsung a Huawei.

V minulosti sme tiež boli svedkami viacerých pokusov o zlepšenie produktivity prostredníctvom rôznych doplnkov – ASUS skúšal šťastie so zariadením PadFone, ktoré obsahovalo externú druhú obrazovku o veľkosti tabletu. A na trhu sa objavilo aj viacero neúspešných pokusov o vytvorenie notebooku, ktorý poháňa váš telefón.

Zdá sa však, že výrobcovia tomuto konceptu z nejakého dôvodu veria a pokúšajú sa s ním opäť uspieť. Podľa informácií z Kórei totiž Samsung a LG pripravujú externé obrazovky pre smartfóny. Samsung vyvíja takzvaný DeXbook, ktorý má uhlopriečku 14,1 palca a rozlíšenie Full HD. Koncept je taký, že smartfón po pripojení k DeXbooku môžete používať v počítačovom režime DeX a po pripojení klávesnice ho premeníte na jednoduchý notebook. Displej má hmotnosť menej ako 1 kg.

Veľmi podobné príslušenstvo pre smartfóny vyvíja aj LG. V jeho prípade ide tiež o 14-palcový displej, hmotnosť by mala byť 600 gramov. Displej od LG bude v sebe obsahovať 5000 mAh batériu, ten od Samsungu bude mať dvojnásobnú kapacitu.

Ceny displejov by sa mali vraj pohybovať niekde na úrovni 300 až 400 eur. Uvidíme, či budú dostupné aj v Európe.

Zdroj: etnews

Prečítajte si aj:

Ako funguje nový Samsung DeX na Note10/Note10+?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit