Nový vlajkový tablet by sa mal predstaviť po boku Galaxy Note10 už 7. augusta.

Prvé správy o tomto výkonnom tablete od spoločnosti Samsung, sme priniesli už minulý týždeň, a najnovšie sa k nám dostávajú aj oficiálne tlačové rendery, ktoré poskytujú zatiaľ najlepší pohľad na pripravovanú a hlavne očakávanú novinku.

Dizajn Galaxy Tab S6 je veľmi podobný modelu strednej triedy Tab S5e, ale je badať aj nejaké zmeny. Model Tab S6 má duálnu zostavu hlavného fotoaparátu (13 Mpx klasický + 5 Mpx širokouhlý), umiestneného v ľavom hornom rohu, pričom priamy predchodca Tab S4 má fotoaparát umiestnený v strede. 

Tab S6 má pod fotoaparátmi drážku pre vylepšené pero S Pen, v ktorej sa bude nabíjať, takže aj pri tomto tablete môžeme očakávať Bluetooth funkcionalitu pre diaľkové ovládanie vybraných funkcií.

Tablet bude vybavený štyrmi AKG reproduktormi, ktoré bude “ladiť” spoločnosť AKG, v rozložení 2 + 2. Novinka samozrejme dostane do výbavy USB-C port, ale napríklad 3,5 mm výstup pre slúchadlá a čítačka odtlačkov prstov chýbajú. Samsung ku Galaxy Tab S6 pripravuje aj klávesnicu, ktorá sa bude predávať samostatne. Tablet bude dostupný v troch farbách – modrá, sivá a ružová.

Samsung Galaxy Tab S6 bude vybavený 10,5-palcovým displejom, vlajkovým čipsetom Snapdragon 855, 6 GB pamäte RAM a až 256 GB úložiskom. Viac informácií sa pravdepodobne dozvieme v najbližších dňoch.

Zdroj: AndroidHeadlines

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note10 ukázal svoj výkon v nástroji Geekbench: Pripravený na predstavenie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.