Kórejská spoločnosť je popredným výrobcom skladateľných smartfónov.

Samsung ich na trh uviedol niekoľko, pričom je vidieť, že je stále pri chuti. Dôkazom je aj nový patent, ktorý odhaľuje celkom nový prístup k dizajnu. Patent podala sesterská spoločnosť Samsung Display, ktorá znázorňuje tretí možný tvarový faktor s dvojitým výklopným displejom.

Ako väčšinu patentov, aj tento objavil portál LetsGoDigital. Spoločnosť Samsung Display patent podala ešte v septembri 2018. Zverejnený však bol až 6. októbra 2020.

Dizajn je podobný, aký predstavilo aj Xiaomi začiatkom roka 2019. Ten od spoločnosti Samsung Display je však prepracovanejší so stojanom a robustným skladateľným mechanizmom pre režim „Flex Mode“, ktorý je k dispozícii aj v modeloch Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold2.

Patent je teda podaný spoločnosťou Samsung Display, a nie spoločnosťou Samsung Electronics, ktorá vyrába telefóny. Patent na dizajn preto nezahŕňa fotoaparáty, porty, reproduktory a dokonca ani tlačidlá na ovládanie hlasitosti alebo napájania. Giuseppe Spinelli, grafický dizajnér portálu LetsGoDigital však do svojich renderov niektoré tieto chýbajúce prvky zahrnul a sú zobrazené na obrázkoch nižšie. 

 Je aj celkom možné, že vyobrazený dizajn nemusí byť nikdy použitý pri komerčnom zariadení.

Zdroj: LetsGoDigital, GizmoChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi predstavilo prelomovú technológiu ovládania inteligentnej domácnosti

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.